Мода и стил

Тренди боје јесени-зиме 2015-2016: Топ 10 са фотографијама

Више од 70% информација које видимо кроз вид. Људско око је у стању да разликује две стотине основних нијанси, а свака од ових нијанси утиче на наше расположење, благостање, па чак и на физичко стање. Није изненађујуће да се одлука о куповини ове или оне ствари формира више у зависности од боје.

Сваке сезоне, Институт Пантоне Цолор дефинише 10 основних нијанси које ће доминирати модом у наредних шест мјесеци. Ове нијансе дефинишу модеран вектор, помажу у разумевању тренутних стилова и дизајна. Традиционалне боје за јесенско-зимски период су пастелни, мутирани и мутни тонови, који као и јесенска киша испиру љетне боје, чинећи природу тишом и тишом. Међутим, јесен, као и зима, има своју златно-искричаву палету, због које вансезона преузима многе тонове и полутонове.

Према речима директора Института Пантоне Цолор, палета боја јесенско-зимске сезоне 2015-2016 је јединствена по својој неутралности. Већина тренутних нијанси није подељена на мушке и женске тонове, што брише родне контрасте, чинећи моду демократском и приступачном. Поред тога, палета активних нијанси покрива готово све тонове који постоје у природи.

Погледајте друге модне трендове.

Дакле, које су модерне боје јесени-зиме 2015-2016, које је представио Институт за Пантоне боју? Нудимо преглед са фотографијама.

Најмодерније боје јесени-зиме 2015-2016

1. Фадед Херб (сува трава)

Нијанса „Вучена трава“ или једноставно маслинаста боја је најпопуларнија јесенска нијанса. Означава крај љета и привлачи око својим беспомоћним крхкостима. Али у исто време, сенка зелене траве може бити прилично активна, а то доказује стил војске и сафари, где је овај тон главни инструмент перформанси. Нијанса осушене траве припада неутралним нијансама које су погодне за соло наступе и као допуна тамнијим или светлијим бојама.

2. Поља Саге (Десерт Саге)

Хладна и мирна нијанса поља кадуље са суптилним сивим субтоном односи се на неутралне позадинске нијансе. У основи, ова боја је атрактивна због своје једноставности, захваљујући којој је пажња усмерена на карактеристике стила и стила хаљине, као и на лепоту екстеријера. Када се нијанса кадуље користи као додатак, она наглашава љепоту помоћних тонова.

3. Сторм (Сторми Веатхер) т

Ова нијанса репродукује боју мора током олује и боје неба током киша. Хладна сиво-плава нијанса представља мир и елеганцију. Боја Сторми Веатхер је савршена за класичне и луксузне стилове, чије карактеристичне појединости нису епатаге и сјај, већ једноставност и концизност. Ова нијанса се хармонично комбинује са готово свим бојама.

4. Жути храст (Оак Буфф)

За разлику од јесењег сунца, које сија, али не загрева, хлад "жутог храста" даје топлину, а истовремено не бљешти својом сјајношћу. Оак Буфф се односи на природне боје. Добро се слаже са сјајним контрастним тоновима и тоновима који су у истом опсегу боја. Цолор Оак Буфф је препознат као једна од ријетких нијанси које позитивно перципирају апсолутно сви људи, подижући и загријавајући.

5. Марсала

Јединствена нијанса, која, у зависности од пратећих тонова, може бити и светла и пригушена. Нијанса Марсале представља боју старог црвеног вина, чија киселост расте из дана у дан. Марсала нијанса црвена са смеђим подтоном има задивљујућу особину: наглашава најјаче стране сваког облика боје. Када је Марсала главна боја хаљине, слика је суздржана и озбиљна. Ако се тон користи као додатна нијанса, слика добија јак контраст.

6. Бискајски залив (Бискајски залив)

Нијанса "Бискајског залива" је својеврсна тиркизна боја. Његов раскошни субтон комбинује тропско зеленило и бљесак морске пјене, што га чини савршеном хладовином за топли јесењи дан и за хладну зимску вечер. У комбинацији са тамнијим нијансама, Бискајски залив добија изузетну дубину, сличну дубини Француског залива. Ако се у тандему са "Бискајским заливом" користе светлији тонови, он изненада постаје светли тиркизни и смарагдни сјај.

7. Рефлектујућа рибњак

Мирна тамно плава боја, чија дубина подсећа на дубину резервоара. Ова боја нам је додељена од саме природе, и само она зна које боје је она мешала. Изгледа да је Рефлецтинг Понд створен за соло журку, јер се његова љепота савршено игра апсолутно на било којој текстури. У исто време, класична плава нијанса са тамним подтоном је такође добра као додатни додири: она чини тамније нијансе дубљим, а светлијим даје топлину и блиставост.

8. Наранџасти кадмијум (кадмијум оранж)

Ова нијанса се вратила у тренутну палету модерних боја из далеких 60-70-их. Наранџасти кадмијум личи на топлу коралну боју, лагано посуту лаганом прашином и загрејан последњим јесенским сунцем. Кадмиј наранча је разиграна, свијетла и помало непредвидљива нијанса. У зависности од комбинације боја и игре светлости, она може обавити наранџасту топлоту или тиху кораљну мекоћу.

9. Кашмир ружа

Нијанса “Кашмир ружа” садржи мекоћу и елеганцију мирисног цвијета. Топли ружичасти тон, разблажен суптилном млијечном нијансом, чини га необично привлачним и мирним. Кашмир ружа може да се користи и за контрасте, за разблаживање светлијих тонова, као и за главну боју када треба да се фокусирате на мекоћу и краткоћу линија реза.

Погледајте и: Модерне боје прољеће-љето 2016: Топ 10 са фотографијама.

10. Аметист Орхидеја (Аметист Орхидеја)

Интригантна, жива и сензуална нијанса "Виолет Орцхид" је најнеобичнији тон у модерној палети боја. Овај тон није типичан за јесенско-зимску сезону, међутим, због своје деликатне потчињености, стекао је потребну топлину и мекоћу, без губитка природне експресивности. Многи модни креатори су одлучили да користе Аметист Орхидеју као главни тон хаљине, али није ништа мање занимљив у комбинацији са другим нијансама.

Разноврсна, мека и богата палета из Пантоне Цолор Института ће бити одлична основа за креирање стварне слике. Међутим, не треба заборавити да предност ових нијанси не искључује употребу других тонова, који су присутни и међу трендовима јесен-зима 2015-2016.

Погледајте видео: Frizure Jesen, 2016 (Јануар 2020).

Загрузка...