Психологија

10 непријатеља ваше љубави: како спасити љубав у браку?

Pin
Send
Share
Send
Send


Мудраци често упоређују живот у браку са путем, на којем не постоје само поклони, већ и баријере. Главни проблем - како спасити љубав у браку. Већина људи схвата да срећан породични живот у великој мери зависи од заједничких напора партнера. Читамо паметне чланке о психологији, анализирамо историју породичних односа пријатеља и познаника и надамо се да ће наш брак увијек бити испуњен љубављу и узајамним поштовањем. Међутим, спашавајући се од великих грешака, ризикујемо да не приметимо како је наш живот испуњен безопасним, на први поглед, лошим навикама које могу уништити и најсретније односе.

Психолози идентификују 10 најчешћих лоших навика, које непримјетно, али систематски уништавају љубав у браку.

Види такође: 10 разлога зашто љубав завршава.

1. Зависност од телевизије и интернета

Вести, сваке вечери емитовања о нестабилној политичкој ситуацији у свету, фасцинантне емисије и ТВ серије постају позадина породичног живота. Многи парови, умјесто да своје слободно вријеме посвећују једни другима, троше га на гледање телевизије и расправљање о одређеној ситуацији. Још један чест проблем је зависност од интернета. Многи млади супружници су толико страствени због друштвеног умрежавања, дискусије на форумима и трошења времена на интернету, да виртуални живот постепено замјењује стварни живот. Све ово раздваја супружнике једни од других, уништава њихову емоционалну везу и наклоност.

2. Кућни живот

Када породични живот уђе у одређени курс, многи парови развијају навику да живе живот у кући. Зашто ићи у кино ако можете гледати исти филм код куће? Зашто трошити додатни новац на ресторан, ако можете кухати барем укусну вечеру у својој кухињи? И на крају, зашто се облачите, ако можете провести вечер код куће у удобним папучама и удобној пиџами? Међутим, често је то обичност која постаје главни непријатељ љубави. Жалосно је, али љубав живи све док је подстакнута живописним емоцијама, узбудљивим авантурама и пријатним догађајима.

3. Ворк

Рад је важан аспект нашег живота, јер нам доноси живот и даје нам могућност за самоостварење. Међутим, када посао постане толико да се тихо пробија у породични живот, немојте се изненадити ако ћете након неког времена примијетити да су сви разговори са супружником сведени само на радна питања. Да би се успешно комбиновала каријера и породица, важно је раздвојити ова два концепта. Рад би требао узети онолико времена колико је потребно за опис посла. Остатак времена је за вашу породицу.

4. Занемаривање изгледа

Неке жене мисле да би их мужеви требали волети онакве какве јесу. Наравно, сви смо атрактивни и без шминке, међутим, учинимо барем мало труда како би боље изгледали не само у друштву, већ и код куће. Човек треба да види да ви покушавате само за њега, јер повећава његово самопоштовање и даје мотивацију за нова достигнућа.

5. Недостатак пажње

Претјерано запошљавање са домаћинствима и проблемима у раду постепено нас чини непажљивим. С времена на време заборављаш да питаш свог мужа како му је био радни дан, да га похвали новом краватом или да скува његов омиљени пудинг од кукуруза. Мислите да је ово ситница, јер знате да волите свог супружника. Међутим, човек не може да чита ваше мисли и ваш недостатак пажње доживљава као недостатак љубави.

6. Претерана љубомора

Љубомора је природан и разумљив осјећај који настаје од особе која се боји да изгуби своју љубав. Међутим, ако светлосна љубомора не наноси никакву штету, онда љубомора, која се развија у жељу за маничном контролом, постаје деструктивна сила. Породични живот треба да се гради на поверењу, а не на сумњи и тражењу проблема тамо где их нема.

7. монотони интимни живот

Ако је љубав била јело, онда би страст била најважнији састојак у њој. Нажалост, интимни живот многих парова са искуством често се одвија у монотону, временски тестираном сценарију. Монотонија подразумева досаду, а досада, као што знате, убија сваку жељу и, као резултат, љубав. Да би сачували оштрину осећања у браку, веома је важно да испуните свој живот, укључујући интимни, емоцијама, новостима и експериментима.

8. Навика контролисања свега

Неке жене вјерују да ће се без њиховог учешћа мужеви претворити у беспомоћне бебе које не могу ни загријати вечеру. Можда заиста знате како управљати породичним буџетом, планирати викенд и позивати свакога да посјети. Међутим, стална критика и жеља да се интервенише у њиховим пословима не изазивају мушкарцима ништа осим иритације. Да би човек могао да одржи самопоштовање, као и поштовање према вама, дајте себи мало опуштања и пустите га да самостално решава мушке проблеме.

9. Недостатак заједничких хобија и циљева

Осим љубави, страсти и домаћих проблема, супружници се нужно морају повезати неком врстом заједничког хобија, који даје морални одмор и инспирацију. Ово, прво, отвара много нових тема за разговор, и друго, изазива интересовање једних за друге. Поред тога, за хармоничне односе за многе супружнике изузетно је важно имати заједничке пројекте. У некој фази, заједнички пројекат би могао бити путовање на море, куповина аутомобила, дијете итд. Циљ којем тежимо даје нам снагу и присиљава нас да кренемо даље.

10. Лацоналити

Неки људи су сами по себи лаконски. То је због особености психе, карактера и одгоја. Нема ништа лоше у суздржаности, међутим, ако је присутна у браку, она уништава емоционалну блискост партнера. Супружници неће бити у стању да се међусобно разумију и осјећају ако не дијеле своја размишљања, искуства и закључке.

Види такође: 7 смртних греха за твоју љубав.

Ове наизглед безазлене ситнице су заправо главни непријатељи љубави у браку. Искоренивши све лоше навике и научивши да слушамо расположење и мишљење партнера, моћи ћете не само да сачувате своју љубав, већ и да је учините јачом и светлијом него у периоду романтичних датума.

Погледајте видео: Волети, не волети 2014 - руски филм са преводом (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send