Психологија

10 разлога за женску усамљеност

Према статистикама, око 30% жена које живе у великим градовима или никада нису биле у браку или су разведене. Логично, такав тужан тренд може се објаснити чињеницом да женска популација готово свуда премашује мушку. У принципу, ово објашњење изгледа увјерљиво ако није било једног занимљивог парадокса. Вероватно сте приметили да неке жене које на први поглед немају светли изглед, посебан смисао за хумор или значајно материјално богатство, никада нису остављене саме. Успјешно се вјенчавају, имају времена окренути романе и одвести околне представнике јачег спола. И, напротив, постоји посебна категорија дјевојчица и жена, које дуго времена не могу стећи само статус легитимне жене, већ и направити барем неку стабилну везу. И то упркос чињеници да изгледају прилично атрактивно, интелигентно, занимљиво и самодовољно.

Види и: Зашто сам сама? Тражимо разлоге.

У том смислу, можемо направити један закључак: усамљеност је несвјесни избор саме жене. И, по правилу, претходи јој 10 најчешћих разлога:

1. Претходни односи

Многи од нас имају тенденцију да идеализирају наше прошле односе, посебно ако су за неко вријеме били испуњени истинским осјећајем. Несвјесна жеља за наставком односа са бившим младићем изазива вашу укоченост и блискост с новим романима. Мушкарци, који комуницирају с вама, осјетит ће ваш недостатак слободе, због чега чак немају ни помисао да наставе. Постоји само један начин да се ријешите овог проблема: морате затворити прошлост док затварате читану или досадну књигу. Требало би да схватите да док се осврћете, одвајате се од срећног живота.

2. Неприступачна слика

Знате да је природа учинила људе ловцима и превише приступачним женама да им буде досадно. Дакле, ви марљиво играте улогу бекства плијена, чију пажњу морате освојити на све могуће и немогуће начине. То само мушкарци не воле да узалуд покушавају. Да би ваш потенцијални партнер желио вас, он мора да осети ваш интерес за њега. То не значи да бисте требали заборавити правила пристојности и сами преузети иницијативу. Покушајте да будете сами. Покажите осјећаје када је то прикладно, похвалите човјека и ненаметљиво нагласите свој интерес.

3. Потрага за идеалом

Многе жене које су читав живот живјеле саме, одбијале су своје фанове само зато што нису у потпуности испуниле њихове идеје о идеалном партнеру. Након што су своје животе посветили потрази, на крају су, као у бајци, остали на сломљеном кориту. И све то зато што ниједна стварна особа не може да подудара са фиктивном сликом. Према психолозима, најчешће се овај проблем јавља код жена које су одрасле без очеве пажње. Без стварног примера породичних односа, морали су да цртају неопходно знање из књига и филмова, где је, као што знамо, све лепше него у животу. Ако такође неуспешно тражите свој идеал, који се не налази, покушајте да прихватите људе око себе онакве какве јесу, укључујући и њихове недостатке. Будите мање захтевни од људи, јер се, попут нас, не могу састојати само од врлина.

4. Прошла разочарења

Тешко је наћи одраслу жену чија прошлост не би била засјењена универзалном трагедијом, болом разочарања и љутње на некада вољеног човјека. Љубав невоља за неко време изгара наша осећања и заувек оставља траг на нашим душама. Међутим, ове ситуације се не могу пројектовати на нове односе. Ако вас издаје један човек, то не значи да ће наредни партнери учинити исто. Ако нисте у стању да извучете закључке и препустите ситуацију, исијават ћете невјерицу и сумњу која неће допринијети вашој привлачности у очима потенцијалних љубавника.

5. Страх од губитка слободе

Постигли сте успех у својој каријери и финансијском благостању. Радо ћете провести викенд у козметичким салонима, путовањима или на забавним догађајима. Истовремено, идеја о озбиљној вези повезана је са домаћим обавезама и губитком независности. Можда нисте само спремни за породични живот, или сте можда жртва стереотипа. Ако не започнете озбиљну везу само зато што се бојите да ћете изгубити своју слободу, преиспитајте своје погледе на примјеру сретних брачних парова. По правилу, ако су партнери истомишљеници, нико од њих не губи своју независност, они једноставно постају независни заједно.

6. Фрустрација код мушкараца

Мушкарци с којима сте започели везу, нису испунили ваша очекивања. Сви они нису били поуздани, сврсисходни, пажљиви и интелигентни, због онога што мислите да се људима не може вјеровати у начелу. Међутим, погледајте око себе. Без сумње, у вашем окружењу постоје мушкарци чије понашање и поступци указују на поштовање. Можда је чињеница да сте привукли погрешне партнере у свој живот дуго времена резултат грешака у вашем понашању? Ако прихватите ову мисао, покушајте да схватите шта сте тачно учинили погрешно и одмах је се отарасите. Ако веслате све припаднике супротног пола истом четком, они ће осјетити ваше неповјерење и занемаривање и радије ће се повући, јер нитко не жели бити крив без кривице.

7. Још није време

Планирате да организујете свој лични живот, али тек када нађете бољи посао, изгубите тежину, платите кредит за аутомобил или се преселите у други град. Међутим, различити планови се међусобно преклапају и још увијек мислите да право вријеме за озбиљне односе још није дошло. И то ће се наставити док не схватите да односи нису задатак који се може унијети у организатора и извршити на строго одређени датум. Да бисте прекинули зачарани круг усамљености, само се одвојите од времена за одмор и опуштање. И наравно, не одлажите љубав "за касније".

8. Високо самопоштовање

Родитељи су чврсто ставили у вашу главу идеју да заслужујете само најбоље. Међутим, најбољи је непријатељ добра. Ако вам се чини да вам сви мушкарци које срећете нису довољно паметни, лепи, добростојећи и добро васпитани, мислите да можда постављате превисоке захтеве свом партнеру? Процењујући све мушкарце са висине самопоштовања и прогањајући недостижан стандард, ризикујете да пропустите особу која би могла бити поуздан партнер за живот.

9. Веровање да вас човек мора наћи

Усамљени сте, али не покушавате да се борите против своје усамљености, јер мислите да ће вас судбина наћи. Међутим, судбина вас неће моћи пронаћи, јер сте затворени од ње. Да би људи обраћали пажњу на вас, морате постати видљиви. Ако живите по хакираној шеми: "рад-дом-састанак са пријатељима", шансе да ћете наћи човека из ваших снова постепено ће нестати. Постоји само један начин да себи помогнете да превазиђете усамљеност - почните да живите пун живот: идите на места за забаву, упознајте се на мрежи, одговорите флерту за странце. Уместо да само чекате, напуните чекање акцијом.

10. И ви се желите удати

Дошли сте до те особине када се слобода и независност претварају у тежак терет усамљености, из дана у дан све више и више притискају на рамена. Упознавајући се са мушкарцем, већ замишљате своју заједничку сретну будућност и искрено се питате када ваш потенцијални муж испари, као да никада није био. Ваш проблем је у томе што мушкарци желе да пронађу озбиљну везу као опсесију која их може лишити слободе. Покушајте да се скупите и не журите. Човек би требало да види ваш интерес, али у првим фазама односа не би требало да разуме да ви сањате да постанете његова жена.

Да бисте сазнали разлоге за усамљеност, узмите бесплатан онлине тест "Зашто сам још увек сам?"

Без обзира колико је усамљена, то је готово увијек природна посљедица нашег понашања. Најчешће је то због неправилних подсвјесних инсталација, које се могу превазићи само анализом властитих акција и акција. Понекад, да би постали срећни, довољно је само вјеровати да заслужујете срећу.

Погледајте видео: Privlačenje 2017 - Ruski film sa prevodom (Јануар 2020).

Загрузка...