Психологија

Како разумети понашање мушкараца? Зашто се он понаша на овај начин и шта да ради с тим?

Неке древне нације имају легенду у којој се верује да су у почетку мушкарци и жене живели на различитим планетама. Али једног дана, због неке тешке катастрофе, становници ових планета били су присиљени да се преселе на Земљу, и од тада су мушкарци и жене почели да живе заједно.

Наравно, не треба узети легенде као аксиоме, међутим, извесне разлике у психологији мушкараца и жена доводе до тога да вјерујемо да, иако нисмо становници различитих планета, они су и даље другачије уређени. У принципу, наше разлике нас терају да се волимо, али у исто вријеме постају разлог за сукобе и несугласице. Понекад се понашање мушкараца чини нелогичним и недосљедним за жене, али ако барем мало разумијемо мушку психологију и покушавајући разумјети структуру њиховог размишљања, све долази на своје мјесто. Упркос чињеници да је свака особа организована на индивидуалној основи, психолози су идентификовали пет главних карактеристика мушког понашања које узрокују да жене буду збуњене.

Види и: Зашто никада не каже "љубав"?

1. Зашто мушкарци не журе да се удају?

Дуго се забављате или чак живите заједно, ваш однос је испуњен идилом и романтиком, али из неког разлога није у журби да направи драгоцјен приједлог? Ова ситуација је прилично типична. Мушкарци и жене различито третирају слободу и брак. За жене слобода граничи са несигурношћу. До извесне тачке, волимо да будемо у статусу слободне девојке и управљамо својим животима, међутим, једног дана схватамо да ће нас слобода напустити, а брак, напротив, изгледа као спас и логичан наставак живота. Људи увек желе да буду слободни. Они такође сањају о браку, породици и дјеци, али свијест о спремности за оснивање породице долази им много касније него женама. А ако човек има неуспешне примере породичног живота међу рођацима или пријатељима, он ће подсвесно одложити судбоносни дан, уживајући у својој слободи.

Шта са тим?

У овој ситуацији можете дати само један савјет - не журите са човјеком. Да би постао добар породични човек, он сам мора доћи до те жеље. Можете покушати да убрзате процес његовог „сазревања“ увођењем срећних брачних парова. Ако инсистирате на браку, човек ће највјероватније бити уплашен. Вриједно је разговарати с мушкарцем о браку само ако сте се забављали толико дуго да сте се питали да ли је планирао да се икада ожени за вас.

2. Зашто не говори о својим осећањима?

Било је пријатно за сваку жену да чује речи љубави са усана своје изабране. Али проблем је у томе што неки мушкарци не журе да дају комплименте и, штавише, говоре о љубави. Све због истих психолошких разлика између мушкарца и жене. Природно је да кажемо "љубав" некоме кога стварно волиш. Мушкарци понекад једноставно не виде смисао у сувишним ријечима. У свом концепту љубави, морате доказати посао, бригу и пажњу, а ријечи су само непотребан романтични додатак.

Шта са тим?

Ако човекова акција указује на његову љубав према вама, не брините због недостатка комплимената. Човек показује своју љубав онако како може. Ако је присуство лепих речи за вас од фундаменталне важности, пажљиво подучите свог човека да похвали. Сваки пут кад вас назове лепим надимком или каже нешто лепо, нагласите да вам се свиђа начин на који он показује своју нежност.

3. Зашто, након свађе, мушкарци више воле да буду сами?

Није битно чија се грешка догодила, жене покушавају да дотакну “и” након сукоба који се десио, а мушкарци више воле да буду сами. Ове разлике су резултат различитих степена емоционалности. Да би превладала своје емоције, жена треба да их изрази и осети. Мушкарцима је лакше да доживе емоције унутар себе. Често, жеља мушкарца да оде или се повуче доживљава се од стране жена као лична увреда, иако је то само њихова реакција на конфликт и емоционално искуство.

Шта са тим?

Није потребно провоци- рати човјека у сукоб и, штавише, ријешити проблеме подигнутим гласом. Мушкарцима је често лакше да мирно и логично анализирају ситуацију него да се носе са вашом емоционалношћу. Ако се сукоб већ десио, боље је оставити човјека сам са собом. Заједно са својим мислима, он ће ријешити проблем на полицама и узети једну или другу страну. Ако разврстате ствари, инсистирате да сте у праву, човек неће моћи да вас разуме, јер додатне емоције га само спречавају да размишља.

4. Зашто нас људи понекад не чују?

Својој изабраној групи сте недељно рекли како чекате на недељни концерт вашег омиљеног бенда, али се уочи догађаја показало да се договорио са својим пријатељима да иду у риболов? Звали сте човека и замолили га да купи млеко на путу кући, а он је дошао са квасом? Не брините, својим говором све је у реду, само људи чују и памте се мало другачије од нас. Код жена је, по природи, веза између хемисфера мозга развијенија, што нам омогућава да се истовремено фокусирамо на неколико детаља. Мушкарци, с друге стране, могу се у потпуности фокусирати само на једну ствар. То јест, ако у овом тренутку човек чита, игра компјутерску игру или нешто направи, а ви му желите пренети веома важне информације, он га вероватно неће разумети.

Шта са тим?

Ако треба да изаберете нешто важно, реците то када је потпуно слободан. Такође, не оптерећујте човека додатним информацијама у време замора. Уморан човек не жели да говори, анализира и памти. Да би добио снагу, потребно му је само мало времена да остане у миру и тишини.

5. Зашто се мушкарци мијењају?

Вероватно сте чули да су мушкарци полигамни. Међутим, жеља за љубавницом појављује се код мушкараца не само због физиолошких карактеристика. Већина мушкараца не може се осјећати угодно живећи монотони живот. Представницима јачег секса потребни су рафали адреналина, који су више од давања нових хобија. Такође, мушкарци понекад желе да докажу своју мушку конзистентност, а то је најлакше урадити уз помоћ новог романа.

Шта са тим?

Чини се да, ако је мушкарац природно полигаман и треба различите жене, нећете моћи да промените ову ситуацију. Међутим, можете прилично комбиновати особине различитих жена. Тако да човек нема жељу да тражи срећу са стране, с времена на време, мења имиџ и стил, тражи нова лица и нове хобије. Напуните свој живот уз авантуре, путовања и занимљиве тренутке. И, наравно, не заборавите да пратите свој изглед, јер након свега мушкарци воле своје очи.

Опширније: Мозак човека: упутства за употребу.

Разумијевање понашања мушкараца није тако тешко као што се чини. Упркос значајним разликама у нашој перцепцији, ако људи почну да граде свој заједнички живот, морају се „навикнути“ једни на друге, научити да разумију, слушају и чују. У умјетности изградње сретних односа, најважније је да оба партнера желе постићи заједнички склад.

Погледајте видео: Контрибуция- Контрибуција 2016 HD српски превод (Фебруар 2020).

Загрузка...