Психологија

10 знакова мушкарца који се заљубио у говор тијела

Pin
Send
Share
Send
Send


Интеракција са другим људима се одвија на неколико нивоа. Први ниво је вербалан, односно комуникација кроз говор. Други ниво је невербалан, који укључује говор тела и гестове. И ако смо научили да вешто управљамо вербалним начином комуникације, онда наша подсвест контролише само језик гестова. Богатство говора тела није ниже од богатства нашег говора. Када смо узбуђени, узбуђени, узнемирени, узнемирени или страствени, наше тело даје одређене сигнале другој особи.

Занимљиво је да и жене и мушкарци имају невербалну комуникацију. Само да бисмо пренели наше емоције, користимо различите сигнале. Врло је тешко савладати знаковни језик и изразе лица. Барем, психолози уче ову умјетност већ дуги низ година, али онда успијевају дословно од првих секунди, гледајући у лице или реакцију тијела саговорника да одреде његове праве осјећаје. Пошто људска подсвест никада не лаже, једноставно морамо научити основе људског говора тела да бисмо разумели како се он понаша према нама. Штавише, ако је мушкарац заинтересован за вас, то ће одмах бити уочљиво његовим изразима лица, гестовима и покретима тела.

Види такође: Како сазнати да је тип стварно заљубљен у тебе.

10 сигнала језика тела заљубљеног човека

1. Подиже обрве

Ако на поглед на вас човјек мало подигне обрве и одмах их спусти, то указује на његов интерес. Овај покретни покрет истовремено приказује радост и изненађење. Али ако током разговора човек подигне обрве и не жури да их спусти, највероватније је скептичан.

2. Он вам пружа руку

Када некога волимо, подсвесно, настојимо да се приближимо тој особи. На пример, ако човек седи испред вас и лагано нагиње своје тело у вашем правцу, то значи да сте му привлачни. Такође, не можете сумњати у његову симпатију, ако је, будући да је у друштву, склон да размешта тело и рамена више у вашем правцу.

3. Он не зна где да стави руке.

Покрети руку веома рјечито преносе осећања особе. Причајући са мушкарцем, пази на његове руке. Ако случајно покупи нешто, покаже дланове, дотакне појас или џепове, то значи да у овом тренутку жели пренијети разговор на другу тему и привући пажњу на себе. Ови гестови такође преносе срамоту, која, као што знамо, настаје само у односу на људе који нису равнодушни.

4. Додирује косу

За жене, коса је ствар поноса. Према томе, када несвесно покушавамо да привучемо пажњу, почињемо да их исправљамо, увијамо, вежемо прстом итд. Иако се мушкарци обично не могу похвалити сјајном косом косе, користе исти сигнал како би привукли пажњу особе коју воле. Ако видиш да је човек испред тебе почео да мушља или углађује косу, знаш, он се шали тако да му обраћаш пажњу. Слично значење симболизује додиривање бркова или браде.

5. Он иде у ритму с вама.

Човјеков корак је много шири од корака жене. Али ако идете са човеком који је заљубљен у вас, нећете морати да га ухватите у сваком погледу, јер он ће ићи у ритму с вама. Прилагођавајући се свом кораку, човек подсвесно демонстрира свој интерес и расположење према вама.

6. Огледало ефект

Према мишљењу психолога, ако нисте сигурни у осјећаје човјека, комуницирајте с њим, почните гестикулирати и гледати да ли он понавља ваше покрете или не. По правилу, заиста заинтересована особа ће несвесно имитирати ваше гесте. Овај ефекат се дешава када човеков подсвесни ум покушава да покаже да је ваш пријатељ и да неће нанети штету.

7. Током разговора, он гледа у очи.

Мушкарцима је обично тешко да прате логику женског говора. Али ако је човек заљубљен, он ће буквално слушати сваку вашу реч. Ако вам током монолога човек погледа у очи, не прави непотребне гесте и не скрене поглед, то указује или на његов интерес за вас или на то да сте веома добар приповедач прича.

8. Интензивно гестикулира.

Када се особа одмара, он користи минимум гестова. Али ако је узбуђен, узбуђен или заинтересован да привуче пажњу саговорника, његови гестови постају изражајнији, светлији и интензивнији. Ако, чак иу овом тренутку, човек изненада почне да говори нешто брже него обично, немојте сумњати да му се свиђате. Тако, подсвјесно, човјек настоји задржати вашу пажњу.

9. Он вас додирује

Комуницирајући се са особом која нам не изазива никакав интерес, избјегавамо додир са њим и држати се на дистанци. Али, ако приметите да вас током разговора човек непримјетно додирне, да вам пружи руку или да вас држи док хода, то скоро 100% значи да је веома заинтересован за вас. Тактилни сигнали такође указују да се он сексуално воли.

10. Говори тихо и покорно.

Глас је подсвесни алат завођења. Ако човек треба да привуче вашу пажњу, он ће говорити тихо и пригушено, као да вам даје тајну о којој нико други не треба да зна.

Види такође: 10 главних знакова љубави.

У раним фазама датирања, страх од одбацивања и срамоте може "прекинути" говор тела. Ако је стидљив човек пред вама, покушајте да први пренесете своју диспозицију на невербалан начин - покажите отворене дланове, погледајте у његове очи и осмехните се. Подсвјесно, човјек ће осјетити ваш став, који ће му помоћи да дјелује одлучније и храбрије.

Погледајте видео: Calling All Cars: Desperate Choices Perfumed Cigarette Lighter Man Overboard (Март 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send