Дивинатион

Схоппинг ин Аланиа (Турска, Окурчалар): Травел Типс

Pin
Send
Share
Send
Send


Одмор је свакако одличан, али буквално сви одрасли туристи рачунају и на куповину. Турска има све. Истина, лукави Абориџини добро кувају, користећи наивност Европљана и Словена, посебно оних који нису упознати са специфичностима локалне трговине. Не желите да будете заробљени? Прочитајте где и како најбоље да купите док сте у Аланиа (Окурцалар регион).

Види такође: У Турску с дјететом. Изаберите где да се одморите са децом.

Посх схоппинг у Алањи, Турска

Куповина у хотелу - не губите новац

Ова опција је дизајнирана за најљепше туристе. У сваком мање-више пристојном хотелу има свој сопствени трговачки центар. Тамо где има много туриста, постоје целе галерије ролетни у којима можете купити кожу и накит, текстил, фармерке, сувенире. Само цене нису охрабрујуће. У поређењу са тржишном вредношћу робе, они су већи, обично два пута. На пример, за овогодишњи модерни дечији круг за купање Фламинга, аутор овог материјала тражио је 50 €, на тржишту - 20 € (пре аукције).

Иако неке ситнице, на примјер, сунблоцк, цигарете, жвакаћу гуму, чипс, можете купити у хотелу.

Водичи за куповину - забава за јаке у духу

Информативни састанак са кустосом из туроператора ће се одржати, ако не на првом, онда на другом дану одмора. Питат ће вас да ли желите посјетити накит, кожни, текстилни трговачки центри. Удобно ће се вратити натраг и натраг у прикладно вријеме.

Нажалост, ни у Мигросу, ни у Ваикикију, нити у ДеФацту на овај начин нећете добити. Водичи преговарају са приватним шопинг центрима, у којима се роба често појављује у излозима без икаквих ознака, има много љубазних продаваца. На таквим мјестима туристи се безбожно откидају. Па, водичи из овога добијају значајан проценат хлеба са кавијаром.

Међутим, ако желите да се нагодите, идите (забавите се, погледајте распон, истражите цене).

Куповина у Алањи, Окуркалар, где да идем?

Постоје три опције за обављање неопходних куповина уплатом адекватног новца.

Изађите из хотела, прошетајте главном цестом. Сигурно ћете наићи на један од многих турских базара. Почевши од улаза у Окурџалар и до саме Алање, такви људи су буквално на сваком километру. Највећи је АЛАРА ГРАНД БАЗААР, налази се готово насупрот хотела Маиде Беацх. Овај центар обједињује 370 малих продавница са стандардном палетом производа за Турску. Овдје можете пронаћи љекарну, неколико барова, тоур деск. Трговање почиње у 8.00, завршава се касно увече (у 00.00). Боље је ићи након 19.00, када више није вруће. Продавци су се у то време радије споразумјали.

Идите на пут у Алању. Наравно, можете узети такси, али за један начин ћете морати да платите $ 40-50. Слажем се, мало скупо. Алтернатива је путнички аутобус. Изађите с главне цесте, махните свакоме са знаком Алање. Можете сачекати број лета 50. Цена карте је само 3 $ (можете платити 8-10 лира). Стаза није близу, идите (до последње станице) ће имати око сат и по. Али видећете најлепше окружење, укључујући и чувену плажу Клеопатру. Осим тога, у Алањи, без журбе, можете куповати по конкурентним цијенама. Запамтите, аутобуси иду до 23.00.

Погледајте и: Тест: ви и куповина - сазнајте о својим скривеним инстинктима!

Петком, тржиште долази у Окурцалар. Трговци се заустављају преко пута Мукарнас Спа Ресорта, стављајући робу у шаторе. Елитна кожа коју овде нећете наћи, али јеанс, торбе, ципеле, пешкире и ситнице представљене су у изобиљу. Главни недостатак је недостатак уобичајених просторија за уградњу. Плус - најниже цене. Новопридружено тржиште почиње да ради од 8.00 ујутру, постепено се сруши после 18.00.

Све успешне куповине!

Погледајте видео: Travel tips tj. saveti za putovanja : (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send