Психологија

10 корака да упознате сродну душу

Привремена усамљеност вам даје могућност да се опустите, да дубље упознате своје жеље и испуните свој живот новим хобијима. Међутим, када усамљеност постане терет, она је невероватно депресивна и претвара живот у један континуирани проблем. Чак и ако је у некој фази живота особа намјерно изабрала усамљени пут, прије или касније сви схватамо да је дошло вријеме да се сретне његова љубав. Ту се поставља најважније питање - како упознати своју сродну душу ако међу људима око вас нема достојних кандидата?

У питањима тражења љубави, многи се ослањају на судбину. Међутим, која је вероватноћа да ће вас друга половина наћи ако је сами не тражите? Могуће је да вас само 10 корака одваја од друге половине, што се лако може превазићи одлуком да радикално промените свој живот.

Погледајте и: 10 савета о томе како да упознате сродну душу.

Корак број 1 - вјерујте да заслужујете љубав

Вероватно је у животу сваке жене било неуспешних веза које су завршиле на неугодан начин. Неко се сећа тог искуства са благим осмехом, а нечија меморија га спречава да верује у њихову женску апелацију. Ако желите да упознате нову љубав, заборавите на прошле грешке. Какве год срчане ране оду, само верујте да заслужујете да волите и да будете вољени.

Корак 2 - Научите грешке из прошлости.

Многе жене истичу да се њихови нови односи развијају у претходном сценарију. Неко се раскида због неподношљиве љубоморе према партнеру, неко се умори од тога да не обрати пажњу, а неко не може градити љубав због недостатка интимности. Ако је неколико ваших романа завршило из истог разлога, а ви не желите поново да се упустите у познате „грабље“, искрено и без украса, анализирајте своје понашање. Можда сте ви ти који приморате мушкарце да то ураде, а не иначе. Ако не можете самостално да утврдите узрок понављајућих ситуација, немојте се устручавати да потражите помоћ од психолога, јер је са стране проблем увек приметнији.

Корак број 3 - будите стрпљиви, али не губите вријеме

Не очекујте да ће вам се чим се буде свидјела ваша љубав одмах појавити у облику згодног принца. Могуће је да ћете имати среће да упознајете своју сродну душу за неколико месеци или чак година, али то уопште не значи да читаво ово време морате стрпљиво да чекате за свог изабраног, путујући “хоме-ворк-хоме” рутом. Док сте слободни, испуните свој живот новим емоцијама, сусретима и познанствима. Пријатна комуникација са новим људима, а посебно са супротним полом, је невероватно узбудљива, развија наше комуникацијске вештине и шарм.

Корак број 4 - откријте нове таленте

Када живот почне да личи на досадну и монотону телевизијску серију, најбољи начин да се ријешите блуза је да урадите нешто ново. Ако сте дуго хтели да направите кројење меких играчака, пријавите се за курсеве шпанског или кајак рафтинг - сада је време. Прво, нове емоције су невероватно узбудљиве, и, друго, можда ћете у друштву истомишљеника упознати вашу сродну душу.

Корак број 5 - чешће је у друштву мушкараца

Ако радите у женском тиму, ау вашем непосредном окружењу нема кандидата за руку и срце, потражите нове прилике да упознате своје половине. Идите у кафић гдје се емитују спортски мечеви, пријавите се на пословни семинар, присуствујте догађајима који су занимљиви мушкарцима. У неформалном окружењу, датирање се, по правилу, окреће. Поред тога, комуникација са мушкарцима ће вам помоћи да унапредите уметност флертовања и да се осећате више женствено.

Корак број 6 - идите на пут

Многи срећни парови су се нашли током путовања. Док смо на одмору, заборављамо на наше проблеме, постајући отворенији, пријатељскији и стварнији. Чак и ако не нађете своју љубав на путовању, упознавање нових култура и земаља невероватно проширује ваше хоризонте и даје вам потицај да уживате у животу.

Корак број 7 - не стварајте слику идеалног партнера

По природи, жене су веома сањиве. Будући да још увек нисмо упознали изабраног, већ знамо које карактеристике би требало да поседује, колико треба да зарадимо и какав карактер. Понекад имагинарна слика идеалног партнера засенава врлине правих мушкараца. Оптимално, ако дефинишете неколико карактерних особина које дефинитивно желите да видите у будућим изабраницима, и нека вам сви други моменти омогуће да одлучите за вас.

Корак 8 - Замислите да сте већ упознали своју љубав

У психологији постоји интересантан метод: за девојке које заиста желе да се удају, али не могу да се сретну са својим изабраником, понуђено им је да се понашају месец дана као да већ имају мужа. Замислите да сте већ упознали своју сродну душу и размислите о томе како ће овај састанак промијенити ваш живот. Свакако, присуство вољеног мушкарца ће вас присилити да преиспитате своју дневну рутину, одустанете од навика које ометају породичну срећу, побољшате своје кулинарске вјештине и способност да управљате домаћинством. Таква самообмана је веома корисна са психолошке тачке гледишта. Њиме се подсвјесно подешавате на жељени начин, што ће вам олакшати да дођете до другог полувремена.

Корак # 9 - Побољшајте се

Атрактивност жена се састоји од многих фактора. Ово укључује и спољашњу лепоту, и способност да се одева стилски, и интелектуална свест и самопоуздање. Наравно, ваша друга половина ће вас сигурно волети због онога што заиста јесте. Међутим, веома је важно да свака жена осјећа и буде свјесна своје неодољивости, а то је могуће само сталним радом на себи.

Корак број 10 - немојте сумњати да ћете упознати своју сродну душу

Многе жене које из неког разлога не развију особни живот, почињу да криве судбину. У неком тренутку престају да сањају и надају се, навикавајући се на своју усамљеност. Међутим, ако желите да будете срећни, знајте да срећа зависи од вас. Третирајте своју усамљеност као привремени феномен, не сумњајући ни за тренутак да ћете прије или касније сусрести своју љубав.

Види такође: Како пронаћи своју љубав?

Постоји једна врло занимљива мудрост међу људима, која каже: "да бисте пронашли оно што тражите, морате престати да тражите." Ако је цео ваш живот посвећен питању - како упознати своју сродну душу, не можете само живети и уживати у животу. Стога, понекад, да би се ријешио проблем, само требате пустити.

Погледајте видео: TALIJA - U POTRAZI ZA DOBROTOM: Kako je dobrota izgubila šarm i postala aut! - S2E7 (Децембар 2019).

Загрузка...