Дивинатион

Чизме са цвећем за девојке кукичане: мајсторски разред са шемом и фотографијом

Pin
Send
Share
Send
Send


Када сунце већ сија испред прозора, али природа још није имала времена да се пробуди из зимског сна, вредно је пазити да се не прехлади. Посебно је важно пратити бебе чије су ноге стално замрзнуте. Топле чарапе су лепе, али топле чизме на шармантним бебиним стопалима су још боље. Куке за дјевојчице могу, можда, било која мајка која је мање-више упозната с овом техником рукотворства.

За плетење:

Прва ствар коју требате покупити меке пређе од три боје (у овом мастер цласс - сива, бијела и ружичаста), од алата вам је потребна кука и игла. Избор треба да се врши на основу састава пређе и њеног распона боја. Пошто су чизме дизајниране за малу моду, боје треба да буду нежне и позитивне.

На интернету можете пронаћи много узорака за плетење за ђон, али онај испод се сматра најпогоднијим.

Дијаграм потплата чизама, цртеж

Чизме са цветом за девојку, мајсторски разред

1) Радите на ципелама за девојчице. Почињемо да радимо по схеми из центра, са ланцем ваздушних петљи (ВП), кукичаних. Дужина овог ланца зависи од величине принцезиних ногу за које плете чизмице. Према шеми морате бирати 13 петљи. Пхото 2.

2) Следећи корак је везати ланац који се добије око њега, са повећањем броја петљи дуж ивица због плетења неколико колона одједном са 1 двоструком куком (с1н) до спољашњих петљи. Завршавамо ред, плетећи 1 везну колону (сс). Даљи редови су завршени на сличан начин - плетимо 1 цц. Пхото 3.

4) Други и трећи ред су везани на исти начин. Пхото 4-5.

5) У прелазном реду који повезује ђон на горњи део, плетење треба преусмерити у вертикални положај. Да бисмо то урадили, извешћемо низ колона без једног кукића (сбн), не плести у петље, већ у њихове задње зидове. Слика 6-7.

6) Затим настављамо са уобичајеним плетењем плетењем 2 следеће сбн. Други ред је плетен ружичастим нитима, а трећи је опет сив. Пхото 8.

7) Везан је четврти ред. Свака таква квачица се састоји од 2 с1н, плетених у једну базу. Пхото 9.

8) У петом реду такође смо повезали низ квачица, али сада додајемо смањење доказујући 2 Ц1 једним врхом. Такви обрнути квадратићи за смањење потребе да се направи 10 комада. Пхото 10.

9) У наредном реду, смањење се врши на исти начин, али се број ознака смањује на 5. Слика 11.

10) У седмом реду, смањење се врши везањем низа - 1 обрнута квачица, 1 Ц1н, 1 обрнута квачица. Пхото 12.

11) У наредном реду редуцирамо број петљи плетењем 3 с1н једним врхом. Пхото 13.

12) На ивици чизмица качићемо куком са плетивом секвенцом 1 ВП, 1 сс. Пхото 14.

13) Узмите сиву пређу и плетите дугачак ланац зрачних петљи. То ће бити стрингови за подизање система. Пхото 15.

14) Уметните жице у горњи део чизама. Пхото 16-17.

15) Идите на цвијет за плетење. Да бисте то урадили, прво плетите њен централни део - ланац од 5 ВП, затворен 1 сс у кругу. Пхото 18.

16) Кроз центар плетимо 2 ВП, 2 Ц1н, 2 ВП и 1 ЦЦ. Тако да испада прва латица. Само провиазиваем 5 таквих латица. Пхото 19.

17) Средњи везови сиве пређе. Пхото 20.

Погледајте и: Боотиес за дечака кукичане у маринском стилу: мастер класа са шемом и фотографијом.

18) Шити цвет испред. Удвостручите све кораке и плетите другу чизму. Наше чизме са цветом за девојку су спремне. Фотографије 21-23.

Погледајте видео: Руски пут - руска песма, превод на српски (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send