Мода и стил

Оно што је комбиновано са љубичастом бојом: преглед фотографија

Pin
Send
Share
Send
Send


Љубичаста је најзанимљивија и мистериозна боја у којој се спајају ватрена црвена и хладна глатка површина плавих нијанси. Таква комбинација топле и хладне подтоније чини љубичасту веома спектакуларном и невероватно атрактивном бојом, и није ни за шта да су у давна времена многи владари и свештеници посебну пажњу посветили овој боји. Дакле, према легендама, љубичаста је била једна од најомиљенијих боја препознате љепоте древног свијета - Клеопатра, али касније касније љубичице су често бирали краљеви, кнезови и други племенити људи како би се обукли како би нагласили створите ауру мистерије и изабраности око себе. У традиционалном кинеском сликарству, љубичаста је персонификација хармоније читавог Универзума, тако да хаљине ове боје често изгледају веома елегантно, женствено и невероватно привлачно.

У природи, цветови љубичастих нијанси лаванде, орхидеје и љубичице сматрају се међу најлепшим и елегантнијим, али у исто време прилично хировитим биљкама које захтевају одређене услове за успешно цветање. Дакле, да би се љубичаста боја складно уклопила у било коју опрему, требало би да пратите и нека правила њене комбинације са другим тоновима, који директно зависе од тога која група пурпурних цветова припада овој или оној љубичастој боји.

Дакле, погледајмо ближе како се комбинује љубичаста, у зависности од одређене нијансе ове невероватне боје.

Типови љубичастих нијанси и њихова компатибилност са другим бојама

Све нијансе које се односе на пурпур могу се поделити у четири главне групе:

  • Дубоко тамне љубичасте нијансе: шљива, тамно љубичаста, пурпурна патлиџана и тамно црвене дудове. У принципу, било које тамно љубичасте нијансе без израженог црвеног подтона могу се приписати дубоким тоновима.
  • Светло прозирне љубичасте нијансе: љубичаста, јоргована, орхидеја, хелиотроп, аметист, чичак и бисерно-љубичасти тонови.
  • Љубичасте нијансе са црвенкастом нијансом: љубичаста, црвено-љубичаста, фуксија, љубичаста и нијанса фанданга.
  • Љубичасте нијансе са плавичастом нијансом: индиго, тамно љубичаста, дуд, боја црне рибизле и љубичаста "електрична".

Дубоко тамне љубичасте нијансе С правом се сматрају најатрактивнијим и најтипичнијим цвијећем, које је одлично за сваку свечану одјећу, и доносе додир луксуза и аристокрације у свакодневну одјећу.

Комбинујте сличне нијансе са традиционалним црним и белим, тамносивим, класичним плавим и било којим плавичасто-љубичастим тоновима. Да би се створиле необичне, светле и атрактивне комбинације тамно пурпурне, шљиве и других дубоко пурпурних нијанси треба комбиновати са златним, пшеничним, тамним лимуном, неонским ружичастим, малиним, смарагдним, светло зеленим, травнатим, наранџастим и кораљним нијансама. Приликом комбиновања дубоких љубичастих нијанси треба пазити да не претерујете са укупном засићеношћу боје хаљине. Такође, сличне нијансе не толеришу комбинације са разним отисцима других тонова, са изузетком геометријских комбинација црне и беле боје. У сваком случају, није потребно комбиновати тамно љубичасте нијансе са неколико тонова, довољно је да се ограничи једна неутрална или, напротив, светла боја.

Која је комбинација дубоких тамно љубичастих нијанси: фотографија

Један од најлакших у перцепцији иу комбинацији са било којом другом бојом је светло прозирне љубичасте нијансекоји су најпогоднији за прољеће и љето. Највише женствене и софистициране комбинације добијају се комбинацијом љубичасте, љубичасте и бисерно-љубичасте боје са светло сивом, плавичастом, сребрном, ружичастом, бресковом, светлозеленом и другим меким пастелним тоновима. Све светло љубичасте нијансе савршено се комбинирају једна са другом, са класичном белом бојом, као и беж, млечна, крем, лимун и смеђе нијансе средњег интензитета.

Оно што комбинује прозирне пастелне љубичасте нијансе: фото

Љубичасте нијансе са црвенкастом нијансом спадају међу најоштрије и комбиноване са веома ограниченим бројем боја. Сличне нијансе савршено се комбинују са било којим белим, млечним и светло беж тоновима, као и не превише тамним нијансама сиве, браон и тамноцрвене боје. Боја црвено-љубичасте, љубичасте и фуксије не толерише комбинацију са другим јарким бојама. Изузетак су дубоке љубичасте и плаво-љубичасте нијансе, у тандему са црвено-љубичастим тоновима који чине веома храбре спектакуларне комаде које могу носити само веома храбре девојке. Мирније црвено-љубичасте нијансе попут фанданга и љубичастог могу се комбиновати са класичним плавим и дубоким љубичастим нијансама, као и пригушеним зеленим и ружичастим тоновима.

Оно што је комбинација љубичастих нијанси са црвенкастим подтоном: фотографија

Створити складне слике на основу љубичасте нијансе са плавичастом нијансом Треба га комбиновати са било којим неутралним, тамно зеленим и љубичастим тоновима или користити у чистом облику. Индиго, тамно љубичасти и љубичасти "електрични" изгледају најимпресивније у комбинацији с класичном бијелом бојом, као и врло лаганим млијечним, беж и крем тоновима, али комбинација с црном није у потпуности успјешна, јер значајно пригушује сву љупкост љубичасте и плаве боје. подтон и чини их више од обичних. Међутим, да би се створио необичан изглед, савршено је прихватљиво комбинирати плавичасто-љубичасте нијансе са црном, која би требала доминирати хаљином. Без изузетка, све љубичасте нијансе са плавим субтоном савршено се комбинирају са тамно зеленом, малахитном, травнатом, смарагдном и другим не превише светло зеленим нијансама. Најскладније, али истовремено веома импресивне комбинације добијају се комбиновањем плаво-љубичастих нијанси са било којим другим љубичастим тоновима, изузев светло прозирних љубичастих нијанси.

Шта је комбинација љубичастих нијанси са плавичастом нијансом: фото

Види такође: Шта носити са љубичастим капутом, блузом, сукњом или панталонама.

Правилним избором нијанси љубичасте боје иде на девојчице било које врсте изгледа и облика тела, међутим, у сваком случају, веома је важно посматрати пропорције и никада не носити љубичасту од главе до пете. Опште правило за избор љубичастих нијанси гласи: лакша кожа и коса, што је дубља и тамнија, треба одабрати љубичасти тон. Веома тамнокосе девојке са тамном косом могу да носе одећу било које љубичасте нијансе, међутим, тако сјајне боје као што су љубичаста, љубичаста и фуксија су најимпресивније.

Погледајте видео: Pregled fotografija iz filmova (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send