Психологија

Шта ако тип стално лаже? Савети психолога

Pin
Send
Share
Send
Send


Лажи ... Данас је постало уобичајено да се сретнемо, да га већ узимамо здраво за готово. Од давнина, мишљења о негативној појави су веома различита. Неки су сматрали да је то прихватљиво, други су то дозволили ако то „чини добро“, док су други тврдили да лагање уопште није прихватљиво. И током времена, апсолутно ништа се није променило.

Тип лаже девојку. Фото: © ДепоситПхотос.цом: Иури Соколов

Шта ако тип стално лаже? Ако смо се већ помирили са лажима званичника, рекламама и трговцима, онда лажи вољеног човека још увек изазивају олују негативних емоција. Ако замислимо девојку са којом њен дечко стално лаже, шта она мисли? За њу је лаж једноставно неприхватљива! Уништава њихову везу, доводи до несклада у породицу и потпуно доводи у питање њихову будућност. И како поступати за њу: издржати, покушати рехабилитирати, а не пазити, на растанак?

Зашто човек лаже?

Пре него што пређемо директно на саме разлоге, мора се рећи да нису сви “лажови” исти. Они имају неколико типова, мушки лажови, и сваки то ради на свој начин:

1. "Мунцххаусен". Они лажу како би побољшали свој статус у друштву, стога они, у правилу, леже само у компанијама. Њихове лажи се скупљају као грудва. Почевши од ничега, они одважу свој херојство невероватним величинама, и на крају добијају фантастичан тон.

2. "Кхлестакови". Најопаснији представници за односе и породицу. Њихове лажи су чисто домаће и леже само њиховим рођацима. Само треба да се извуку из деликатних ситуација. Издаја, касни боравци, трошење новца - они морају све то сакрити.

3. "Манилов". Највише "безопасно". Ови људи леже само себи и више су као сањари. Они верују да могу да окрену цео свет около, могу да достигну незамисливе висине. Истина, неки кораци за постизање ових циљева нису.

Сада ћемо покушати да схватимо узроке лажи.

1. Желео сам да волим. Врло често, због сумње у себе и предрасуде да се дјевојчица може добити само новцем и статусом у друштву, мушкарци почињу напухавати своју плаћу, држе положај, број бивших партнера. Због постојећег комплекса, они верују да их нико неће волети због онога што јесу, па стога морају нешто да измисле како би задовољили вољену даму.

2. Проблеми односа. Ако нема међусобног разумијевања између партнера, ако се и најмањи приговор претвори у скандал, онда је лакше за човјека да лаже, да се извуче из свађе. За себе (и његову психу посебно) много је лакше сложити се, прихватити мишљење жене. Сви ови обрачуни не воле никога. Не смијемо заборавити монотонију. Досада у вези чини да мушкарац потражи забаву тајно од свог партнера. И све то мора бити скривено. Мало је вероватно да он призна где и са ким се забављао.

3. Пример рођака. Његов деда је лагао, његов отац је лагао, и он је кренуо њиховим стопама. Увео је ово понашање здраво за готово. И ако су и родитељи заваравали једни друге, онда им је сам Бог рекао да лажу. Гледајући све то током свог живота, човек једноставно почиње да лаже здраво за готово.

4. Емоционални вакуум. Одлазећи са главом у себи, породицом, послом, жена потпуно заборавља на свог мушкарца. Они се растварају у себи и својим проблемима. И да би некако привукли пажњу на себе, мушкарци почињу да користе лажи и преваре.

5. Не жели да вређа или преузимање непотребних проблема. Предвиђање реакције жена је немогуће, стога, да не би ризиковали, мушкарци често прибегавају превари. Исто важи и за проблеме. Мушкарац једноставно не жели оптерећивати жену својим тешкоћама. И сакрити све ово - без помоћи лажи на било који начин.

Ово је само део разлога. Сваки појединац у одређеној ситуацији може имати различите разлоге и мотиве да завара.

Претходна страница Сљедећа страница

Погледајте видео: DNEVNJAK - Lažovčina (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send