Лепота и здравље

Хормони наспрам старости: Топ 5

Pin
Send
Share
Send
Send


Деценијама, хиљаде научника широм света је потрошило много времена и труда покушавајући да открију тајну вечне младости. Нажалост, такав глобални задатак остаје неријешен до данас. Међутим, напори стручњака нису у потпуности неувјерљиви. На пример, били су у стању да идентификују читав списак хормона који могу одолети старењу. Има их само пет, али свака од њих вам може помоћи да зауставите пролаз времена и продужите сјај ваше лепоте. Колико су хормони ефикасни против старости? Да би се разумјело ово питање, потребно је детаљније проучити ове супстанце.

1. ДХЕА (дехидроепиандростерон)

Овај хормон се производи од стране надбубрежних жлезда и у суштини је претеча естрогена и тестостерона - његових "брата и сестара". Са годинама, ниво овог хормона у организму почиње брзо опадати. Штавише, овај процес не зависи од пола особе.

Прво глобално истраживање о ефектима ДХЕА на здравље и здравље младих спроведено је 1981. године од стране стручњака из Лифе Ектенсион Фоундатион. Нарочито су ови истраживачи написали чланак који је открио све предности овог хормона и специфичности његовог ефекта.

Међутим, јавност је релативно недавно добила приступ информацијама о додатцима ДХЕА, 1996. године. Током тог периода, употреба овог хормона је широко оглашавана у разним штампаним публикацијама, књигама, као иу телевизијским програмима.

2. Тестостерон

Овај хормон је одговоран за сексуалну жељу између мушкараца и жена. Поред тога, он је тај који обезбеђује успешан сет мишићне масе и гарантује особи да добије висок индекс снаге коштаног ткива. Са годинама, ниво његовог садржаја у организму се стално смањује, због чега су фармацеути развили посебне креме, дијететске додатке и ињекционе отопине ​​које садрже тестостерон. Модерни доктори често прописују употребу ових средстава својим старијим пацијентима.

3. Естроген и прогестерон

Ови стероидни хормони сматрају се чисто женским. Посебно захваљујући њима представници слабијег пола осигуравају високу чврстоћу костију, јасноћу ума и стабилност сексуалне функције. Узимање суплемената који садрже ове хормоне је један од најефикаснијих третмана за ефекте менопаузе, као и проблеми везани за старост. Модерне жене су на располагању 2 опције лекова који садрже естроген и прогестерон - природни и синтетски.

Фитоестрогени биљног поријекла су нешто мање ефикасни (активност). Али они су сигурнији у поређењу са својим лековима.

4. Мелатонин

Посебна пинеална жлезда, лоцирана директно испод мозга, одговорна је за производњу овог хормона. Мелатонин се заслужено сматра једним од најефикаснијих антиоксиданата који могу успорити процес старења људског тела. Захваљујући њему, биоритми се нормализују, сан се нормализује и долази до потпуног опоравка снаге.

Између осталог, мелатонин је одличан начин заштите људског тела од разних дегенеративних обољења која се манифестују у старости.


5. Прегненолоне

Ова супстанца је позната као "мајка хормона". И све зато што служи као прекурсор тестостерона, ДХЕА, као и естрогена. Штавише, истраживања модерних научника су показала да захваљујући неуростероиду Прегненолоне, свака особа, без обзира на године живота, може имати значајан стимулативни ефекат на његову меморију.

Погледајте и: Најбоље нутритивне суплементе (додатке исхрани) против старости: Топ-20.

Користећи посебне хормоне против старења, не само да можете продужити сјај ваше лепоте и свежине, већ и избећи многе болести повезане са старењем. Посебно захваљујући њима, реално је одржавати јасноћу свог ума и јасноћу памћења.

Погледајте видео: Suspense: Deadline at Dawn (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send