Деца

Како градити кућу шибица: дјечје занате

Pin
Send
Share
Send
Send


Мечеви - прави грађевински материјал за занате са децом. Из њих можете градити разне дјечје занате. На примјер, мала кућица из бајке у којој могу живјети мали људи из земље дјечје маште.

Како направити кућу изван утакмице са дјететом? Први пут је боље почети са једноставним моделом тако да се не изгуби интерес за креативност.

За дечје занате требаће нам:

  • утакмице,
  • ПВА лепило,
  • дебели обојени картон.

Како изградити кућу шибица

1) Узмите лист обојеног картона или било којег дебљег папира. Паралелно смо ставили две шибице на овај лист, прво извадили сумпор из њих тако да шупа има чак и "темељ", а он је сам касније стајао и није се котрљао као стара олупина. Ставили смо две шибице на ову "подлогу", спустивши мало лепка на места где ће лежати други ред шибица.

2) И настављамо са слагањем утакмица све док не достигнемо жељену висину.

3) Чим увидите да је висина штале довољна, можете се безбједно припремити за уградњу плафона.

4) Почињемо полагање плафона од средине последњег слоја подигнутих зидова, пошто смо претходно промашили највише шибице љепилом. Наизмјеничне шибице, као што је приказано на слици, тако да је плафон био мање-више једнак.

6) По ивицама остављамо мало простора око главе шибице, тако да постоји нешто што може поправити кров.

7) Дакле, идите на производњу крова. Бројимо 19 мечева и стављамо их на ред, наизменично: круг на левој страни, круг десно, круг лево, и тако даље, док се свих 19 утакмица не слажу.

8) Поставили смо два шибица по резултату подне облоге, претходно очишћену од сумпора, и залијепили је око њих.

9) Овај поступак: полагање 19 шибица, полагање попречних греда, размазивање љепила, мора се поновити, јер се кров састоји од два идентична дијела.

10) Узмемо једну половину крова, ставимо је на равну површину и уклонимо сумпор са једне стране са било којим чврстим предметом.

11) Ово се ради тако да се оба дела крова могу спојити заједно.

12) Успут, о зидовима. Већ добро осушене “зидове” окрећемо на једну страну и лијепимо посљедње шавове постављеног стропа.

13) А сада најузбудљивији тренутак: узмемо свој кровни кров и поставимо га на зидове.

Остаје да се сачека док се лепак потпуно осуши. За овај занат је кориштен ПВА љепило, јер након сушења постаје прозирно и готово се не види на лијепљеним површинама.

Погледајте видео: KUCA OD CACKALICA-Kako napraviti (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send