Психологија

10 чињеница да супротности привлаче, али само слични парови су сретни

Pin
Send
Share
Send
Send


Сматра се да супротности привлаче, односно, сретан брак може се назвати онај у којем супружници имају потпуно различите ликове, различит изглед, изглед, образовање, менталне способности, јер се само тако међусобно допуњују, како кажу, постају половице једне цјелине. Због тога су научници одлучили да проуче ово питање, проучавајући породице у којима владају хармонија и потпуно међусобно разумевање током више деценија, и дошли до закључка да преовладава сличност.

Али човечанство наставља да опстаје, а синдикате стварају потпуно различити људи: друштвени живот са заљубљеницима у усамљеност, конзервативци - са експериментаторима, расипањем - шкртим, ризичним - са разборитим. И многи су сретни у таквом браку. Наш сајт је одлучио сам да проучи ово питање и дошао до закључка да се супротности привлаче, али само су слични парови задовољни.

Погледајте и: Уз помоћ носа можете пронаћи савршеног партнера.

10 доказа теорије да се супротности привлаче

  1. Наравно, свако је заинтересован да комуницира са особом која се разликује по карактеру и начину живота, на пример, за већину је интересантно да се урони у свет журки и дивног спаљивања времена. Али, ако је човек навикао да проводи слободно време за компјутером, онда ће му се после извесног периода досадити константни наступи, чак и са најлепшом девојком на свету. Он ће почети да тражи мирну и мирну, можда не баш прелепу жену која зна како да кува добро и која преферира удобан стан за ноћне клубове. А када игра компјутерске игре, чита роман у другој соби. Шансе су да ће са таквом девојком створити породицу, а не са дивљом лепотом, и живеће срећно до краја живота.
  2. Људи који имају иста убеђења, исте емоције и осећања, све ове особине чине једну целину. На крају крајева, веома је важно да двоје људи виде свет на исти начин, тако да им је истина и лаж сличне, тако да за њих раде једнака правила живота, онда се њихов однос може назвати истинском љубављу.
  3. Постоје разлике које могу створити велики проблем за добре породичне односе. На пример, жена не толерише хркање мужа, а супружник је љут што његова друга половина ради. Наравно, могу се дуго борити и наћи компромис - престаће спавати у истом кревету, а жена ће постати домаћица. Али да ли ће они бити срећни једни с другима?
  4. Постоје парови који не могу да приуште да проводе много времена заједно: често путује на пословна путовања, стално је запослена на послу. Али ко је рекао да је ово препрека за сретан брак? Осим ако не нервира једног од супружника. Замислите такву ситуацију. Муж је дошао из дугог пословног путовања и чека своју другу половину да га упозна са укусном вечером, али ту је празан фрижидер код куће и напомена да ће она вечерати у канцеларији. Постоји велика вероватноћа да ће се човек, у најмању руку, у највећој мери увредити оваквим понашањем своје супруге. Али, ако се обе одлуче да су норме, неће се појавити никакви проблеми. Највјеројатније ће се пар састати за вечеру у лијепом ресторану и провести прекрасно романтично вече.
  5. Често људи траже сродну душу која би била слична оца или мајци, који је идеалан однос за њихово дијете. То се дешава на другачији начин, ако су постојали константни сукоби између родитеља у породици, онда ће избор пасти на супротну природу партнера у животу. Међутим, испоставља се да уопште није битно да ли је друга половина или не, главна ствар је да се са њом не сметају свађе, па је пожељно потражити некога блиског вама по карактеру и темпераменту, само тако се могу избећи неспоразуми и скандали.
  6. Имајући сличне мисли, сличне вредности, исти приступ стварима и ситуацијама, људима је лакше да се носе са животним потешкоћама, доносе одлуке у малим стварима - које снимају да виде где да оду на викенд, иу важним стварима - куповину имовине или аутомобила, дијете и њихов број. Наравно, такав пар може имати несугласице, али они ће увек бити у могућности да пронађу решење које ће привући обоје.
  7. Када у породици постоји само један лидер, он ће дефинитивно сузбити слабијег партнера. Штавише, ако у почетку такви односи могу одговарати и једном и другом: "он одлучује, не занима ме ништа и тако ми је удобно", онда ће након неког времена притисак јаких изазвати бијес и непријатељство потлачених. Резултат - криза и јаз.
  8. Интимни живот на почетку односа супротности је светао и страствен, што их привлачи једни према другима. Али породица није изграђена само на комуникацији у кревету, али ван ње, људи са различитим погледима ће бити веома тешко. Постоји велики ризик да ускоро више неће бити задовољни сексуалним односом, некада тако непредвидљивим и јединственим.
  9. Велика разлика у годинама може играти и против дугог и сретног односа, јер када је особа стара 40 година, а друга 20 година, онда је то дивно и занимљиво, али након неколико десетина година, то су 60 и 40 година, а то је опипљива разлика која утиче не само на на интимне парне односе, али на друге аспекте живота.
  10. Само у бајци у Пепељуги, принц се заљубљује, они живе у љубави и радости. Друштвене разлике у животу могу негативно да утичу на односе у пару, не само због незадовољства рођака, што се често дешава, већ у многим другима - обим и начин комуникације, способност понашања у друштву, па чак и различит избор одеће, стилиста и маке-уп артист. Да, то су све ситне ствари које су врло неповезане.

Погледајте и: Најзанимљивије чињенице о љубави: Топ-20.

На основу горе наведеног, можете донети такав закључак - покушајте да изаберете особу као што сте ви сами, није узалуд да кажу да су "две чизме пар", тако да постанете. Само на тај начин можете створити брак у којем ћете живјети сретно и дуго времена. Иако постоји изузетак у сваком правилу, не треба заборавити ни на ово ...

Погледајте видео: Suspense: Lonely Road Out of Control Post Mortem (Јун 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send