Психологија

6 тема за спорове са којима се суочава сваки пар

Pin
Send
Share
Send
Send


Срећан пар је онај у којем се расправља о свим проблемима који су се појавили. Уосталом, захваљујући мирним разговорима, супружници, како они који су недавно створили породицу, тако и они који заједно живе дуги низ година, увијек ће наћи компромис како би избјегли озбиљне сукобе. Партнери који се не свађају, обично нагомилавају љутњу у души, а то није најбољи начин који се одражава у породичним односима. Ово су тачке сукоба са којима се сваки пар суочава.

Види такође: 10 разлога који су довели до развода.

6 тема за спорове са којима се суочава било који пар

1. Како потрошити новац? Чак и најљубазнији супружници расправљају о томе како управљати буџетом. Сматра се да је неопходно барем повремено допустити себи да изађе у свијет, док га други гледа као отпад. Боље је о томе разговарати и сазнати о разлозима за такав приступ новцу, често такав однос према финансијама долази из дјетињства, када је један супружник живио у благостању, а други је био принуђен да штеди на свему како би постигао оно што има. Зато му је тако тешко гледати како безобзирно третирају породични буџет зарађен напорним радом. Али да сазнате, морате да разговарате. Велика је вероватноћа да ћете након разговора моћи да издвојите средства за одлазак у ресторан и за дуго очекивану куповину.

2. Колико често треба водити љубав?Пар који има проблема у кревету: један жели честу интимност, други је стално избегава, осуђен је да буде одвојен. Да бисте то избегли, неопходно је да дискутујете и пронађете решење, можда ћете чак морати да контактирате специјалисте у овој области. Ако вам је неугодно да то урадите на отвореном, можете контактирати онлајн консултанта, али морате да потражите излаз из њега.

3. Како управљати бесом?Љутња је осјећај који се морате ријешити, али није неопходно направити сцену - бацање ствари, разбијање посуђа, јецање и јецање. Иако тихо пролази кроз себе, гледајући у једну тачку, или дајући погледе пуне огорчења, ни на насилника није ни опција. Можда ће, након разговора, супружници доћи до закључка да је боље подијелити га у тихом разговору или написати љутито писмо на папиру, које се онда може разбити на мале комаде или спалити. Опције - маса.

4. Како комуницирати са члановима породице? Узнемирени сте када његова мама зове усред недељне вечере и пита се како сте ви, штавише, телефонски разговор траје сат времена; Али он не извлачи неочекиване посјете ваших родитеља да посјете своју драгу дјецу, и остану мјесец дана? Дошло је вријеме да се дотакнемо и дјелујемо заједно, а да не окривљујемо једни друге, јер се често то дешава (супружници, да остану у очима својих рођака, клевете један на другог) - зато што сте породица!

5. Када неко изгуби посао.Данас је тржиште рада веома климаво, тако да постоји велика вјероватноћа да ће један од супружника изгубити посао. Ако се то догоди, не би требало да губите разум, али треба да решите проблем заједно. Онај који ради не би требало да ствара такве услове да се незапослени осјећају као терет, а привремено незапослени не сједе на врату, претварајући се да су тешко запослени у потрази за новим послом, иначе све може завршити врло лоше - свађе, скандали и чак развод.

Погледајте и: 10 непријатеља ваше љубави: како задржати љубав у браку?

6. Подела одговорности у породици. Ако не волиш да куваш, а он је у кухињи као Бог, зашто му онда не даш ово поље? И радите највише, на пример, плаћате комуналне услуге, чак и ако је ваш отац био укључен у ово у вашој породици. Верујте ми, након што пронађете контактне тачке у расподели кућних послова, лакше ћете наћи компромис у другим стварима. А ово је прави корак за стварање сретне и снажне породице.

Погледајте видео: Our Miss Brooks: Business Course Going Skiing Overseas Job (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send