Деца

Како прославити рођендан дјетета: 1 година

Pin
Send
Share
Send
Send


Честитамо! Ваше дете је већ 1 годину старо! Време је да прославимо. Савети од Сигнорина.Ру вам говоре како да прославите рођендан детета на годину дана.

Припремамо се за прву забаву детета

Почните боље планирати унапријед, 6-8 тједана прије рођендана. За то време можете пажљиво размотрити декорацију хале, поклоне и меније. Такође, потребно је унапријед послати позиве гостима како би могли размишљати и одговорити на њих. Међутим, ако вам је остало мало времена, не брините.

Позивнице могу бити направљене на домаћим разгледницама у облику лопте, у центру којих можете нацртати број "1". Разгледница може бити украшена искрицама, налепницама и фолијом. Ако имате мало времена, можете написати позивнице за готове разгледнице купљене у трговини. Боље је послати позивнице најкасније 3-4 недеље пре дечије забаве. Ако раније шаљете позивнице, гости их могу заборавити. А ако касније - гости могу одбити због својих планова.

Шта је потребно за рођендан?

Као прво, потребни су поклони за госте. За ово су корисни магнети за фрижидере, налепнице, беџеви и друге ситнице. Ако се на одмору очекују дјеца, побрините се да се за њих купују само сигурни поклони. Ставите поклоне у појединачне пластичне кесе или ручне торбе и украсите сваки са бројем “1” луком или лоптом. Поклони за дјечаке могу бити везани плавом траком, а за дјевојчице - ружичастом.

Идеје за први рођендан

Ако планирате да позовете неколико деце млађе од 4 године, они треба да буду опремљени безбедним игралиштем. За старију децу морате размишљати о једноставним играма и једноставним рукотворинама.

За млађу дјецу није потребно измишљати много игара на отвореном. Важно је да нису јако уморни. Ако се то догоди, сједните с њима и замолите их да играју мирне игре. Ако не желите да проводите вријеме с дјецом, можете унајмити дадиљу за њих.

Шта радити у меморији за годину дана?

На први рођендан дјетета, можете посадити вишегодишње цвијеће или дрво, ставити спомен обиљежје поред њега и доћи у ову биљку сваке године за вријеме сљедећег славља. Затим направите традиционалну годишњу традицију фотографисања дјетета поред ове биљке.

Ако је дете рођено у зиму, у част његовог рођендана, можете засадити божиковина, цветни јасмин или шафран. За пролећно дете можете да засадите гомољасте биљке (нарцисе), јорговане, божуре или неку врсту дрвета. За љето је дијете погодно за руже, ирисе или хортензије. А за јесен - Цлематис или јапански јавор.

Топ боокс. Снимите аматерски видео на прве књиге детета. Замолите госте да прочитају ове књиге испред камере. А старији гости који не знају да читају, нека испричају дечје бајке.

Фото албум. Прикупите фотографије детета од тренутка његовог рођења, а на дан прославе 1 године све ове фотографије ставите у фото албум.

Пхотомонтаге. Замолите госте да своје фотографије донесу на забаву. Поставите слику са фотографија и дајте гостима прилику да погоде ко је ко. Снимите ову слику и најближе рођаке.

Раст. Означите раст дјетета на зиду или роли папира, који се увијек може лако дохватити и похранити. Можете узети слику детета са великом играчком или сатом. Фотографишите га касније са овим предметима сваке године. Биће забавно гледати како дете постаје све више и више, а предмете које држи у рукама - све мање и мање.

Рођенданске жеље. Замолите госте да напишу жеље за први рођендан вашег дјетета на листовима папира, ставите их у боцу и печат док дијете не напуни 16 или 18 година.

Још једна добра идеја је да се направи филм о прослави прве године и направи кратак интервју са гостима. Нека кажу своје жеље за рођендан дјетета.

Мемориал Сигнс. Традиционални спомен-знакови су увојци дјетета или гипсани рукав. Можете замолити госте да пишу захвална писма и стављају на њих акварелске отиске својих дланова. Можете ухватити длан и на папиру. Длан дјетета потопите у акварелну боју и ставите отисак на папир.

Мени за рођендан детета

За децу можете припремити следећа јела:

 • крекери у облику животиња или риба;
 • мрква;
 • багелс;
 • бобице;
 • сир;
 • цупцакес;
 • сјецкано поврће;
 • грожђе;
 • сладолед сундае;
 • сокови у кутијама;
 • маслине.

За време одмора, деца могу да узму и занате. За то је потребно обезбиједити доступност потребног материјала за свако дијете. Обрт би требао бити врло једноставан. На пример:

Рукотворине за децу из тегли за дечју храну

Потребно: стакленке, готове цвијеће или други комади тканине, љепило.

Продукција: нека деца залијепе цвеће на тегле било којим редоследом.

На крају празника, деца могу донирати слаткише или мале сувенире које могу понети кући у куваним теглама.

Да би ваш први рођендан памтили сви и оставили пријатан утисак, морате се побринути да сви гости оду кући са малим поклонима. За то је потребно унапријед припремити и поклоне, поклоне или торбе.

Надамо се да ће ови мали савети помоћи да се забави прослави рођендан дјетета прве године, а сјећање на овај празник ће дуго остати.

Погледајте видео: Proslavi rođendan u Don Kihotu (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send