Лепота и здравље

Вечерњи маникир са иглом за почетнике

Многе девојке верују да је спектакуларан маникир са иглом тежак задатак за почетнике, и он треба дуго да студира. Хајде да разбијемо овај мит: главна ствар у примени цртежа на ноктима је стрпљење у комбинацији са неким специјалним алатима. На пример, приликом маникирања, обавезно користите прозирну подлогу и фиксир за сушење као завршни премаз. Основа ће ваше нокте учинити глаткијима, лак на њима ће лежати раван, што значи да ће им бити лакше направити нокте. Сушење такође скраћује време стврдњавања лака, штеди га од пуцања, чак и ако је стално потребно опрати судове, опрати, очистити. Међутим, ове активности се најбоље обављају рукавицама, што ће заштитити кожу руку.

Данас ћемо вам рећи како да направите спектакуларан маникир за вечерњи догађај уз помоћ чачкалице (игле) или танке четке за декор (обележавање 00).

За маникир са иглом требат ће вам:

Требат ће нам више лакова за нокте сљедећих боја: база - прозирна лака база, за цртање - црни, бијели, свијетло жути мат лакови, као и сребрне свјетлуцаве на прозирној подлози - за украшавање опће позадине. Завршни премаз ћемо направити помоћу лака са ефектом сушења. Потребна вам је и чачкалица за зубе (игла за штипање) или фине четкице величине 00.

Креирање маникира корак по корак уз помоћ игле:

Корак 1: Покријте нокте основним слојем у два слоја. У нашем случају, користимо фиксирајући лак транспарентне боје, дајте му минут или два да се осуши.

Корак 2: Помоћу танке професионалне четке почињемо да стварамо наш цртеж. Користећи црне и беле лакове, цртамо танке линије, имитирајући гране (нанесемо бијели лак на црно).

Корак 3: Затим, користећи светле жуте и црне лакове, нанесите капи на слободне делове нокта, као што је приказано на слици.

Корак 4: На врх капи жутог лака наноси се кап црног лака, а затим помоћу чачкалице (игла или танки кист), ми, у ствари, „замагљујемо“ кап, тражећи нетачност његовог облика.

Корак 5: Сљедећи корак ће бити украшавање ноктију сребрним искрицама - то ће вам омогућити да завршите цјелокупни цртеж маникира, како би га учинили прозрачнијим, чипкастим. Нацртујемо свјетлуцаве танке линије, савијамо их тако да их попуњавамо слободним простором на нокатним плочама.