Психологија

Како вратити смисао живота? 15 правила

Pin
Send
Share
Send
Send


Како вратити смисао живота? Како живјети, а не постојати? Стручњаци часописа "Сигнорина" нуде 15 правила која ће вам помоћи да испуните свој живот смислом ако је ваш свакодневни живот постао необјашњиво подсјећајући на чувени филм "Дан земаљског".

Џек Лондон је рекао: "Човек мора да живи, а не само да постоји." Често живимо на аутопилоту: правимо покрете, узимајући све оно што јесте, и сваки наредни дан нашег живота пролази на потпуно исти начин као и претходни. Чини се да је све нормално, али ви мислите да морате нешто да промијените.

Испод ћете научити како да се ослободите рутине и почнете да живите прави живот.

1. Погледај људерелевантни за ваш живот. Често не примећујете да раде одређене ствари за вас. Ово је погрешно. Морамо бити захвални што у близини вас има људи који воле и који мисле и брину о вама. Никада не знате колико вам значе до дана када вас заувек напусте. Цените оне који су вам близу, и биће вам лакше да пронађете друге блиске људе. Цијените свој живот, и сигурно ћете видјети како је то лијепо.

2. Избегавајте комуникацију са људима који су вам непријатни.. Ако дозволите да учините више штете него користи, то ће вас избацити из равнотеже пре него што схватите шта се заиста дешава. Не обраћајте пажњу на неконструктивне празне примедбе. Нико на овом свету нема право да вас осуђује. Можда су чули за ваше проблеме, али их нису могли осетити. Не би требало да узмете у обзир оно што други кажу о вама. Али у вашој је моћи да јасно ставите до знања шта да кажете у вашем присуству и шта да не кажете. Само на вама је да ли вас отровне изреке других могу повриједити

3. Прихватите чињеницу да се прошлост не враћа. Не дозволите да прошлост буде присутна у вашем садашњем и будућем животу. Прошлост се не може променити или заборавити. Чак и ако сте направили неке грешке, морате то прихватити као чињеницу. Сви људи праве грешке, и свако има нешто да пожали. Да бисмо изградили будућност, морамо бити у садашњем времену, а не у пролазној прошлости.

4. Опростите онима који су вас увредили. И немој им више вјеровати. Мржња траје превише времена и труда, што је боље потрошити на оне драге људе који вас воле. Прво, тражење опроста је привилегија храбрих, а друго, способност да се направи први корак ка вама донијеће вам радост. Буди храбар! Будите јаки! Будите срећни! Бе фрее!

5. Слушај свој унутрашњи глас. Живот је пут за храбре. У супротном, нема смисла живјети. Никада не можемо бити оно што желимо ако радимо оно што други желе од нас. Зато је важно бити у стању да чујете себе, а не друге. Урадите то како вас срце потиче. Овај пут је ваш и само ваш. Други могу ходати поред вас, али нажалост ... они неће моћи да ходају на вашем месту. Ценим свакодневни живот. Успешни дани ће вам донети радост, неуспешне - искуство, а најгори дани ће вам донети најбоље животне лекције.

6. Будите сретни да прихватите промјене и уживајте. Најважније је да се ослободите онога на шта сте навикли и пређете на ново. Морамо престати бринути и сумњати. Морамо да верујемо да ће све испасти. Уживајте у променама које се дешавају у вашем животу. Пре или касније ћете постићи задатак.

7. Третирајте оне који вас добро воле. Воли вас чак и тада, када се чини да вас воле, а не за било шта. Волите их међусобно. Чак и ако немају шта да воле.

8. Воли себе. Ако волите своју децу, упркос нереду који они стварају; ако волите своју мајку, упркос њеној љубави да чита моралност; ако волите свог оца, упркос његовом самопоуздању; ако волите брата који увек касни; ако волите пријатеља који је заборавио да се врати, можете волети несавршене људе. Дакле, можете волети себе.

9. Учините оно што вам треба у будућности.. Ако сте провели цео дан свог живота на било којој активности, резултати овог рада би вам требали бити корисни у будућности. Не губите време узалуд.

10. Будите захвални њихова судбина за живот без проблема. Богати су подељени у два типа: имати оно што желе и имати оно што имају. Морамо прихватити околности какве јесу и уживати у садашњем тренутку живота. Ако престанете да се жалите на проблеме, постаћете срећнији. Можда у твом животу долазе мрачни дани, то је када треба да се бориш за своју срећу.

11. Не заборавите да се забавите. Не напуните свој живот само радом. Ово стање ствари доводи до анксиозности и других негативних емоција. Мора бити времена за забаву и радост.

12. Уживајте у малим стварима. Гледајте залазак сунца или само останите са својом породицом. Уживајте у овим једноставним догађајима. Уосталом, може се десити да сада не цените ове тренутке живота, а онда се осврнете и схватите колико сте изгубили.

13. Буди свој. Ако сте другачији од других, немојте га се отарасити. Јединственост је непроцењива. У овом лудом свету, где сви покушавају да вас натерају да изгледате као други, морате наћи довољно храбрости у себи да останете сами. И када вам се смеју, као код “црне овце”, смејете се у одговору. Бити себи није лако, али се исплати. Ово је ваша посебна вредност!

14. Разумни приступ односима са другим људима. Најбољи однос није тамо где је све добро. Најбоље су оне у којима постоје препреке, повјерење и љубав. Истински вољена особа не говори само о љубави, он то показује на дјелу. Не журите да се заљубите. Потражи љубав и чекај. Не дозволите да вас страх од усамљености спречи да будете слободни. Ако нађете пар због страха од усамљености - то није љубав. Добра веза вредна чекања.

15. Ослободите ситуацију. Није увек могуће исправити оно што је урађено. На примјер, ако је веза прекинута, нема смисла покушавати их вратити. Свеједно, као што је било раније, неће бити.

Током треперења буке, људи често губе изворни смисао живота. Навикли смо да је узимамо здраво за готово само зато што не знамо ништа боље или горе. Али живот је најневероватнија ствар која нам се догодила. Схвативши себе, своја осећања и жеље, постављајући нове циљеве за себе, моћи ћете у потпуности уживати у овом дару.

Погледајте видео: CITATI O ŽIVOTU (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send