Деца

Спорт чини децу паметнијом

Pin
Send
Share
Send
Send


Нико у нашем времену не расправља о предностима физичке активности и здраве исхране, али да ли сте знали да су дјеца која се баве спортом паметнија? Студија америчких научника показала је да већина дјеце у доби од 9-10 година који се баве спортом имају већи хипокампус (око 12%) и имају боље резултате када тестирају памћење од својих лењих вршњака, јер физичка активност стимулира развој мозга.
Хипокампус (Хипокампус) је део мозга који је укључен у механизме формирања емоција, одговоран за просторно размишљање, утичући на способност спознаје света и допринос преносу информација добијених од краткорочне меморије у дугорочне.

Студија је спроведена од стране групе лекара на Универзитету Илиноис у Сједињеним Америчким Државама и потврђена је магнетном резонанцом (МРИ) 49 младих пацијената. Његови резултати су објављени у часопису "Браин Ресеарцх".
Универзитетски професор и директор студија Арт Крамер (Арт Крамер) је рекао:

"Ово је прва студија, колико ја знам, на којој је МРИ кориштен за процјену разлика у мозгу између спортске дјеце и оних који нису. Поред тога, сматрамо да ове методе утичу и на когнитивни развој деце.".
Већа величина хипокампуса обезбеђује боље перформансе меморије и тренинг. Деца су тестирана на покретној траци мерењем пулса и потрошње кисеоника, а кроз ово прелиминарно истраживање идентификовано је више атлетских и мање физички способних.

Деца у бољој физичкој кондицији и атлетичарима имала су већи хипокампус и показивао боље резултате у тестирању памћења. Истраживачи не сумњају да је спорт добар не само за раст и развој тела, већ и за ум.

Међутим, не би требало да изаберете рачунарске игре које не могу заменити традиционалне тренинге са вашим дететом.

Погледајте видео: 8 новых свиданий - 8 нових сусрета 2015 Руска комедија са преводом (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send