Психологија

Слика, породица, професија

Да ли сте играли као дете или као тинејџер у игри „Погоди ко је по професији“? Не? Врло забавна игра. Покушајте да седите некако у кафићу са пријатељима (или на било ком другом јавном месту где можете да посматрате опуштено понашање особе) да питате неког од својих пријатеља шта мисли о некоме ко седи у истом кафићу (запослени институције се не рачунају - оне су на послу). Дозволите свом пријатељу дуго да ти каже шта мисли о свом брачном статусу, професији итд. одређену особу. Биће веома интересантно онда да приђем тој теми и кажем нешто попут: “Ох, Петре Ивановићу, ниси те дуго видео! Како је твоја жена? Деца? "...

- Али ја нисам Петар Ивановић, ви сте, вероватно, погрешили.
- Опростите, али ви сте инжењер?
- Не, ја сам дизајнер.
- Имате ли двоје деце?
- Да. Али ти си сигурно погријешио.
- Опростите, вероватно веома слично.

Главна ствар је не смејати се. На тај начин можете сазнати да ли је бар нешто што је ваш пријатељ погодио или не. Наравно, испитивач није онај који је погодио, иначе би могао да очисти.

У принципу, игра је веома занимљива и поучна. У шта? Да ли сте заиста размишљали о чињеници да професија, брачни статус, социјални статус остављају свој печат на изгледу и понашању особе? Размислите о овој теми. Уосталом, дефинитивно имате много познаника о којима можете рећи: "Она је доктор, породица, има деце", "Он је нежења и менаџер у некој компанији - добро је организован, можда она често нестаје на разговорима" живот и брига са малом децом "... Листа је бескрајна.

Шта мислите, по којим знаковима је то видљиво? Покушајмо да га дефинишемо заједно:

1) Изглед. По одећи можете много тога да дефинишете. Ко би носио Праду, Гуцци, итд. Ко ће носити одећу са различитим јефтиним стразикима који "одају" ту ствар са тржишта. Ко ће носити одјећу лошег квалитета (квалитет тканине, шавова)? Кога брига за њихову одећу и ко може да напусти кућу у прљавом или згужваном стању? Пондер.

2) Маннерс. Ко се куне у јавности? Ко стално држи руке у џеповима и оклева да каже неку реч? Ко хода сигурним ходом? Ко савршено говори говорник? Ко стално повлачи нешто у руке током разговора? Ко нервозно води очи?

3) Односи са другим људима. Ко се понаша са људима на груб начин? Ко јасно показује супериорност? Ко није заинтересован за компанију у којој се налази? Ко покушава да воли друго?

4) Импринт профессиони Ко ће стално командовати? Ко ће израчунати колико новца треба платити на укупан рачун? Ко ће бити казалишно машући рукама, причати пријатељима било коју причу? Ко ће тихо седети у ћошку, али не би приметио?

Има много таквих питања. У исто време, не желим да овај чланак претворим у причу. Желим да размислите о себи, пријатељима и познаницима. Наравно, многи се понашају другачије на послу, код куће, у друштву пријатеља. И, ипак, покушајте да ухватите детаље људског облика. То ће вам помоћи да не радите глупости приликом креирања ваше слике.

Размислите о свом понашању, како се понашате, како изгледате, како говорите. Чак и када мислите да вас нико не гледа - можда сте под нечијом контролом ...

Погледајте видео: Šaban Šaulić iskreno o sinu Mihajlu, evo zašto je kivan na njega (Децембар 2019).

Загрузка...