Лепота и здравље

Схиатсу - тајно оружје јапанских љепотица

Pin
Send
Share
Send
Send


Схиатсу је веллнесс масажа у оријенталној медицини, коју јапанске жене свакодневно користе за своју љепоту. Користи акумулирано знање векова о специфичним тачкама тела.

То је врста масаже лица коју користе жене у Јапану, које су одавно познате по својој порцуланској кожи. Изводи се лаганим додирима врхова прстију - веома споро и, што је најважније, редовно: сваки дан пет минута. Најбоље вријеме за масажу је ујутро или увече, након чишћења коже пјеном и тоником.

Покушајте да редовно изводите ове не-комплексне технике које ће вас учинити неодољивим, помоћи очувању омладине и отклонити недостатке:

1. Пронађите тачку на сљепоочницама, притискањем на коју осјетите благи бол. Масирајте врховима прстију кружним покретима од ноздрва до храмова. Поновите три пута.

2. Да би ваше очи блистале: лагано притисните врховима прстију три секунде на унутрашњем углу ока. Поновите овај покрет три пута.

3. Као што знате, врат прво даје наше доба, стога захтева сталну бригу. Леђа масаже длана и удара врат од средине према боку и назад.

4. Да би вам чело било глатко, пола минута, притискањем средњих и показних прстију две руке, проводите од средине чела до ивице косе око храма.

5. И да се не формирају боре око усана, са врховима палца и кажипрста масирајте пола минута углове уста, почевши од средине испод доње усне, до ивице углова усана.

6. Учините вашу кожу свежом и блиставом: на крају процедуре, уз помоћ врхова прстију, узмите одговарајућу крему и наносите је кружним покретима на образе и цијело лице.

Pin
Send
Share
Send
Send