Лепота и здравље

Без витамина А није лоше, превише није добро.

Pin
Send
Share
Send
Send


Висок ниво витамина у телу није увек користан, а понекад чак и штетан по здравље. У нашим покушајима да побољшамо наше здравствено стање и постанемо још лепши, узимамо различите витамине - али понекад ризикујемо "преоптерећење" тела прекомерном количином витамина.

Витамин А игра важну улогу у производњи енергије унутар ћелија, ако је овај витамин превише или није довољан, онда се тијело може озбиљно оштетити. Произвођачи прехрамбених производа, пића и такозваних "козметичких производа" знају за то - врло често додају витамин А производима које свакодневно конзумирамо, што нас доводи до ризика од предозирања витамином А.

Аларм је изазвао амерички научници из Института Слоан-Цаттеринг: Др. Улрицх Хаммер и његове колеге открили су да прекомјерни унос витамина А, који нам се често намеће оглашавањем, може довести до енергетске неравнотеже организма на станичном нивоу, што негативно утиче на раст ћелија. Витамин А, наглашавају научници, обавезна је у свакодневној потрошњи, али морате пажљиво пратити конзумирану храну и избјегавати предозирање.

Погледајте видео: Sta izbegavati za zdravlje kosti (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send