Психологија

Љубав или страст?

Pin
Send
Share
Send
Send


Говорећи о нашим осећањима, пре свега треба да схватите да је већина мушкараца другачија од нас, а када је заборавимо, однос је свакако компликован. Љубав или страст? Како да сазнамо да је ово само шала Купида или је стрела погодила његово срце?

У души сваке жене је Пепељуга, која сања да пронађе свог принца и живи са њим срећно до краја живота. Колико траје: бар један тренутак, сат или цео дан, као лепи лептир. Сви требамо љубав! Љубав нас чини да се осећамо живима, оштри емоције и осећања, и већ смо на седмом небу са срећом. Али како бити сигуран, да ли је то љубав? На крају крајева, чак и најјаче, независне и мудре жене пате од депресије када се заврши несретна романса. Зашто одрасли мушкарци више воле младе жене? Можда је ово само игра тестостерона?

Шта ће нам овај пут магична алхемија дати: једноставан хоби или изданак истинске љубави који ће прерасти у нешто више? Тешко је вјеровати у љубав на први поглед, јер љубав треба времена, али таква страст је такођер вјеродостојна. Која је разлика између праве љубави и привлачности за мушкарце, јер чак и разликовање ових појмова није лако? Бескорисно је реферирати се на енциклопедије, јер ће се ова област људских односа и даље проучавати стољећима. Да бисмо пронашли одговор на ово питање, парадоксално, довољно је анализирати сопствена осећања и колико су јаки, иако је то далеко од једноставног.

Од памтивијека, кажу да је љубав слепа, али суочимо се, није! Ми бирамо свјесни однос: само у одређено вријеме, након што смо анализирали и изложили све “на полицама”, почели сте схваћати да је то ваш партнер. Ви сте у стању да видите слабости вашег односа и разлике између вас. Привлачност која је настала између вас не може се схватити као слепило, али ипак, ваша осећања могу "уљепшати" стварност, поготово ако се не трудите да нађете право ја вашег партнера. Дакле, тежимо идеализирати вашег човјека, величати његове врлине и омаловажавати недостатке, а све то захваљујући романтичним сликама из филмова, књига и пјесама које сте насликали портрет савршеног кнеза, искривљујући ваше виђење.

У чему је разлика? Љубав је створена од одговорности, поштовања, поверења и самопожртвовања, и страсти - од сексуалне привлачности, откуцаја срца и забаве. Страст је егоистички осјећај који обухваћа све мисли, осјећаје и вријеме особе, док права љубав живи у односу двоје, и сваки од њих цијени срећу и жеље другог. Страст вришти "ја", а љубав каже "Ми".

Погледајте и: Најзанимљивије чињенице о љубави: Топ-20.

Ако у вашој вези нема нежности, поштовања, дубоких осећања и оданости, осим одређене количине страсти, онда вам морамо отворити очи. Једног дана, ови чаробни моменти љубави ће се завршити, и можда ћете бити веома изненађени, питајући се шта се десило са вашим “савршеним романтиком”. У сваком случају, најбоље је да прихватите чињеницу да ви или ваш партнер нисте спремни да преузмете било какве обавезе сада. На крају крајева, озбиљан однос је избор који подразумијева одговорност за своје поступке и одлуке.

Погледајте видео: Strast Ljubavi (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send