Психологија

Заједничке мане гарантују снажан брак

Pin
Send
Share
Send
Send


Да ли ће ваша љубав трајати заувек, или ћете се растати, ако не пронађете компромис ...? Како можете проценити трајање вашег брака?

Према студији аустралских научника, главни фактори који утичу на трајање брака су исти ниво образовања супружника и сличних религијских интереса, и што је најважније - уобичајени "недостаци", или њихово одсуство: пушење и алкохол.

Резултати студије на Националном универзитету у Цанберри, представљене на конференцији Аустралијске националне асоцијације, показују да парови у којима оба супружника пуше или не пуше, као и да конзумирају пића сличних садржају алкохола, вјероватноћа растанка је много мања него код парова с различитим недостацима.

Истраживачи, које је предводила Ребека Кипен, проучавали су ставове и навике скоро 2.500 брачних парова који су се венчали од 2001. до 2007. године. Међу осталим факторима који постају најчешћи узроци развода: разлика у годинама, жеља или неспремност да се добију дјеца, као и радни захтјеви за себе и вашег супружника.

Вероватноћа развода је двоструко већа када је мужева старост више од 9 година старија од супруговог узраста, као и када је муж млађи од 2 или више година. Ризик од раздвајања удвостручује се и када жена има јачу жељу да има децу него мушкарац. Водећи фактори су лоше навике: алкохол и пушење.

Види такође: Математичка формула за идеалан брак.

Ако један од супружника пуши, а други не, онда се ризик од развода повећава за 75-90% у односу на парове за непушаче. Сличан ризик ако један од супружника пије више од другог, али студија не разматра узроке злоупотребе алкохола. "И сасвим је могуће да један од супружника пије управо зато што његов породични живот оставља много да се пожели", коментира Ребека Киппен.

Погледајте видео: How to Stay Out of Debt: Warren Buffett - Financial Future of American Youth 1999 (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send