Психологија

Срећа се преноси генима

Амерички научници вјерују да је предиспозиција особе да буде сретна положена чак и за вријеме зачећа. Хемикалије ослобођене током одређеног стања и расположења родитеља у тренутку зачећа утичу на сперму и јаја која формирају гене бебе.

У кући у којој је добро расположење, дјеца доживљавају позитивну енергију. Расположење родитеља - тамно и депресивно, или позитивно и забавно - дјеца перципирају чак и за вријеме зачећа. Рођени су сретни: према др. Алеппу Боукеију, из Алеппо мексичког истраживачког центра, осјећаји и емоције које доживљавамо кроз живот директно утичу на нашу дјецу, чак и прије него што су рођени.

Наш мозак производи велики број хемикалија које стварају наше расположење, утичу на јаја и сперму, који у будућности формирају ново људско биће. На пример, ендорфини које производи мозак стварају позитивне емоције.

Како објашњава др. Букеи, понашање родитеља обликује карактер дјеце, родитељске емоције утичу на гене потомака. У пракси, лик се формира пре рођења и веома је важно да су мама и тата позитивни.

Погледајте видео: Early Birds vs Night Owls (Децембар 2019).

Загрузка...