Деца

Домаћи задаци за дјецу и њихове родитеље

Pin
Send
Share
Send
Send


Да бисте стекли знање, морате учити и код куће. Али како заиста можете помоћи дјеци да не раде домаћи задатак умјесто њих?

Те теме које је ваше дијете студирало требало би поновити након неколико сати или неколико дана, тако да ће материјал бити боље фиксиран у меморији.

Дозволите свом детету да организује свој распоред и ритам часова, иначе ће се беба навићи на оно што ви мислите, планирате и организујете уместо тога..

Ни у ком случају не радите свој домаћи рад умјесто вашег дјетета, боље је научити дијете како мудро користити вријеме, научити га да правилно тражи материјал, рећи му како најбоље памти сложени материјал.

Помозите детету од почетка:

1) реците детету како да организује распоред часова. На пример, он може вежбати неколико сати увече пре или после јела.

2) реците му да постоје различити начини меморисања материјала: На пример, након читања сложеног параграфа, можете научити основне идеје, тезе.

3) када ваше дете тражи материјал, објасните му да он нема потребе да се ометају "иританти": ТВ, радио, забавне странице на интернету.

4) Научите своју малу да направи кратке паузе између часова. Паузе ће му помоћи да се концентрише.

Припремите удобно радно место за ваше дете: нека буде мирна соба без ТВ-а или других сметњи. Стол у коме је ваша беба укључена треба да буде удобан. Покушајте да ваша беба ради пре или после вечере, увече ће имати времена да се игра. Помозите му (али немојте радити домаће задатке умјесто вашег дјетета!), На примјер, можете читати улоге заједно са својим дјететом.

Погледајте видео: Чудо 2009 према истинитом догађају Руски филм са преводом (Март 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send