Дивинатион

Плетена кајгана и кнедле: храна за лутке властитим рукама

Pin
Send
Share
Send
Send


Одавно је доказано да је једна од главних метода подучавања и одгоја дјетета игра, а улоге улога играју посебну улогу. ДИИ храна за лутке увијек ће бити у средишту различитих игара. Предшколска деца воле да се играју са продавцима, куварима, фризерима, конобарима, лекарима. Зашто не бисте заједно с њима, рецимо, „припремили“ једноставан „доручак“ за њих, играјући се у „кафићу“ или „породици“? Будите сигурни да ће ценити ваш рад и користити "кувана јела" више пута у својим играма. Нудимо вам да сами направите јаја и кнедле за лутке, користећи корак-по-корак мајсторски разред са фотографијама.

За плетење јаја и равиола требат ће вам:

  • "Ирис" или било која друга фина бела предива;
  • кука, погодна за дебљину пређе (на пример, бр. 1);
  • Јеанс пређа је жута;
  • игла са навојем;
  • синтетички зимница;
  • маказе.

Мајсторска радионица о креирању хране за лутке "Плетени доручак - кајгана и кнедле"

1) Као што видимо, наш „доручак за нежење“ састоји се од „кајгана“ и „ручно рађених“ кнедли. Прво, почните са плетењем "кнедле". Да бисмо то урадили, закачимо 4 зрачне петље, након чега повезујемо прву и задњу петљу ланца спојном петљом.

2) Вежемо први ред са појединачним цроцхетс, и плетимо 2 колоне у свакој петљи првог реда.

3) Преостали редови се уклапају на исти начин, само са сваким редом смањује се број додатака. На пример, у другом реду повећавамо се кроз 3 петље, у трећем - кроз пет петљи, и тако даље. Главна ствар је да се осигура да се круг не искључи, јер нам је потребна само пљуска за "кнедле".

4) Чим је пречник круга око 6-7 цм, преклопите га на пола, тако да добијете полукруг, и без кидања нити, повежите ивице „кнедле“ са шипкама за кукичање. Не заборавите да оставите малу рупу кроз коју пунимо "кнедле" полиестерима.

5) Кроз ову рупу стављамо синтепон унутар "кнедле", помичући га прстима ближе центру, и затворити рупу једним кукичањем.

6) Затим окрените плетиво и плетите још један ред реда без једног квачкања. То је неопходно да би наша "кнедла" била више слична "ручно рађеним кнедлама".

7) Након тога скинемо конац, сакријемо га у “кнедли” и узмемо иглу и конац. Палцем и кажипрстом штипамо углове плетива и шијемо их заједно.

8) Чврсто стегните и везајте конац на чвору.

9) Половица "доручка" је спремна. Затим ћемо “кувати” “кајгану”. Да би се то урадило, из "Јеанс" пређе жуте боје сакупљамо 4 ваздушне петље и повезујемо крајеве заједно. Спојите крајеве на исти начин као у случају "долар", спојне колоне.

10) Затим смо плетили 3 реда ступова без накида, баш као што смо плетили основу за „кнедле“. То јест, круг у овој фази треба да остане раван.

11) Четврти ред плетива без додатака, који ће омогућити да се "жумањак" мало згужва.

12) Затим откинути жуту пређу и причврстити белу.

13) Прва два реда су плетена са појединачним кукичама, што доприноси свакој петљи.

Погледајте видео: Pecivo sa kukuruznim brašnom i palentom - Lisnato i meko (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send