Психологија

10 знакова да сте мушкарац-дете

Pin
Send
Share
Send
Send


Мушкарци су одрасла дјеца. Понекад ова шала звучи буквално и постаје потпуно забавна. Прочитајте у нашем чланку знакове који указују да излазите са човеком-дететом.

Физички и психолошки, дечаци сазревају касније девојчице. Али на крају пубертета, удаљеност је изглађена и младићи су нас коначно сустигли, постајући одговорни одрасли мушкарци. Међутим, ово је далеко од свега. Неки представници јачег секса заувијек "заглави" у доби од 15-16 година, гледајући свијет очима наивног тинејџера. Изградња односа са човеком-дететом је изузетно тешка. И, ако не планирате да проведете свој живот у улози брижне "маме", пажљиво погледајте свој изабрани. Ево 10 знакова који указују да сте мушкарац-дете.

Види такође: 7 типова мушкараца који могу уништити ваш живот.

Мушко дете, знаци психо

1. Он живи један дан

Човек овог типа апсолутно не може да планира свој живот. Он може потрошити сву своју плаћу на забаве и забаве, а онда посудити новац од пријатеља или рођака. Тинејџерска неодговорност обично пада у детаље. На пример, типичан човек-дете често заборавља своја обећања, касни на важне састанке и не зна како да планира своје време. Једноставно, живи један дан.

2. У његовој кући влада стални неред

Постоје легенде о немарности и свакодневној неприлагођености мушкараца. Међутим, постоји граница за све. Човек који је достигао психолошку зрелост, бар понекад намеће ред у својој кући и способан је да се носи са свакодневним кућним пословима. Ако је човек "заглављен" у детињству, неће ни покушати да промени свој живот на боље. Неред у његовом стану ће постати вечни пратилац, јер зашто се напрезати, ако га једноставно игноришете?

3. Он нема озбиљне хобије

Да ли воли компјутерске игре или фантастичне блоцкбустере? Можда се на тај начин човјек опушта након напорног радног дана. Међутим, ако поред таквих „дјетињастих“ хобија више нема апсолутно никакве хобије и интересе, могуће је да се у његовом развоју особа зауставила на нивоу тинејџера. Посебно алармантан сигнал - патолошка зависност од компјутерских игара.

4. Он не прати свој изглед.

Човек-дете не обраћа пажњу на такве ситнице као на свој изглед. Може доћи на посао у кошуљи од метвице, а на датум се појављује у различитим чарапама. Можда ће то изгледати као ситница, али недостатак интереса за њихов изглед често говори о унутрашњој неодговорности и безбрижности особе.

5. Тешко пролази кроз болести и прехладе.

Најмања температура и кашаљ изазивају нападе панике? Нема ничег изненађујућег, јер човек-дете јако воли себе и патолошки се боји бола и нелагоде. По правилу, човек који никада није успео да превазиђе период пубертета постаје веома хировит током болести и захтева пажњу.

6. Он није навикао да буде независан.

Пре него што почнете да чините, човек-дете ће тражити савет са стране. По правилу, мајка прво ради као саветник, а затим као животни партнер. Тако психолошки незрели човјек пребацује одговорност за свој живот на друге људе. И са негативним резултатом, није он тај који ће бити крив, него ви или ваша мајка, јер сте му савјетовали да то учини, а не другачије.

7. Он није одговоран за своје речи.

Човек ове речи није о човеку-детету. Оно што му мучи из уста нема никакве везе са стварношћу. Он никада не одржава своја обећања, јер једноставно не зна како да размишља унапријед. И немојте бити увријеђени таквим човјеком због чињенице да вас је још једном преварио, јер вас дијете не вријеђа за његове фантазије из дјетињства?

8. Он не мари за тебе.

Незрело лице нема способност емпатије и стављања на место друге особе. А то значи да је чекање тинејџера на бригу и подршку бесмислено. Поред тога, психолошка незрелост често граничи са егоизмом. За човека-дете, важне су само његове личне потребе и жеље.

9. Он не тражи раст каријере и материјално богатство.

Каријера и новац су средство којим се људи изражавају. Ако су ваши изабрани равнодушни према материјалним вриједностима, највјеројатније се боји да преузме додатну одговорност. Погодно је да живи у свом сопственом свету, јер да би нешто добило, треба да се напрезате, а ни једно дете не воли да се напреже.

10. Он избегава да говори о будућности.

Ако се не плашите будућности са човеком-дететом, покушајте са њим разговарати о озбиљним темама. На пример, како он представља свој породични живот или колико деце жели да има. Највероватније ћете у његовим очима видети прави ужас. Човек-дете уопште не размишља о будућности и, још више, не размишља ни о једној породици. Психолошки остајући тинејџер, мушкарац још увијек схвата да ће његова породица и дјеца захтијевати од њега одговорност, а он жели да нетко преузме одговорност за себе.

Види такође: Који тип мушкараца вам одговара? Бесплатни онлине тест.

Човек-дете није најбољи партнер за срећан породични живот. Али, ако заиста волите свог “дечака” и нећете га оставити, покушајте да развијете независност у њему. Ни у ком случају не обављајте дужности "маме", јер одрасли мушкарац треба да буде у стању да самостално рјешава своје проблеме.

Погледајте видео: TOP 5: STVARI KOJE ZENE MOGU DA URADE A MUSKARCI NE (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send