Психологија

8 разлога зашто се мушкарци плаше заљубљивања

Pin
Send
Share
Send
Send


Зашто се човек боји да се заљуби? Уосталом, у неким људима заљубљени изазивају страх. Зашто се то дешава и како се носити с тим, прочитајте наш чланак.

Бити у љубави је једно од најпријатнијих осјећаја које особа може доживјети. Научно је доказано да у периоду заљубљености наше тело производи хормон радости и среће са двоструком силом, захваљујући којој осећамо нешто као еуфорију. Али, упркос срећи коју нам даје љубав, неки људи се плаше и чак избегавају тај осећај. Најчешће се страх од љубави манифестује код јачег пола. Зашто се то догађа? Покушаћемо да схватимо ово питање са становишта психологије. Ево осам најчешћих разлога због којих се мушкарци боје да се заљубе.

Види и: Зашто никада не каже "љубав"?

Зашто се мушкарац боји да се заљуби у жену?

Разлог број 1 - страх од губитка контроле над собом

Бити у љубави је осећај који се уздиже испод ваших ногу. Искрено волим некога, чини се да губимо контролу над собом, постајући зависни и беспомоћни. Пошто је природа учинила мушкарце јачим полом, таква осећања изазивају страх и нелагодност. Људима се понекад чини да се заљубљени више неће моћи контролирати сами и својим животима, због чега долази до подсвјесног одбацивања тог осјећаја.

Разлог број 2 - страх од губитка слободе

За многе људе, везаност и заљубљивање повезани су са губитком слободе. Ако ваш партнер још није спреман за озбиљну везу, покушаће задржати своја осјећања под контролом. Овдје се може расправљати, говорећи да љубав увијек долази неочекивано и да се не може задржати унутар наведених граница. То је, међутим, случај, ако је у овој животној фази приоритет за човека слобода, он ће контролисати своја осећања свом снагом, не допуштајући им да се развијају.

Разлог број 3 - страх од бола

Способност да волимо, прихватамо и дајемо љубав је под утицајем нашег претходног животног искуства. Ако је у прошлости љубав донела човеку бол и фрустрацију, он ће избећи тај осећај у тренутним односима. Нажалост, ослободити се сенке прошлости није тако лако као што се чини на први поглед. Понекад су доживљена разочарања довела до блокаде до краја живота. Човек са сличним проблемом спреман је да жртвује радост коју љубав даје, како не би искусила бол и огорчење од накнадних разочарања.

Разлог број 4 - страх од зависности

Мушкарци - створења мистериозна и рањива. Понекад се боје онога о чему не можемо ни размишљати. На пример, заједнички разлог због којег представници јачег пола избегавају љубав је страх од зависности од објекта њихове страсти. Њима се чини да ће, пуштајући љубав у своја срца, престати да буду господари свог живота. По правилу, такви осећаји се јављају у страственим нежења и мушкарцима са негативним ставовима, када се љубав не повезује са радошћу и срећом, већ са проблемима и бригама.

Разлог број 5 - страх од слабости

Бити у љубави разоткрива и открива вребајућа осећања наше душе, до одређене мере, чинећи нас слабијима и беспомоћнијима. Ако човек живи са инсталацијом "чврстог снажног човека", покушаће да потисне осећања, подсвесно не допуштајући себи да се заљуби. По правилу, такви људи поричу постојање љубави, с обзиром да је свет заснован на материјалним вриједностима. То уопште не значи да човек овог типа никада не може да воли, само развој осећања у њему одвија се нешто спорије него у другима.

Разлог број 6 - страх од промјене

Бити заљубљен је вихор који улази у наше животе, уништавајући успостављена правила и прописе. Међутим, не сви људи воле промјене. За многе, промјене у уобичајеном начину живота границе су катастрофе. Занимљиво је да мушкарци са сличним психолошким проблемом живе између два пожара: с једне стране, они искрено жуде за љубављу, ас друге, они се боје да умру да промене своје животе.

Разлог # 7 - Страх од разочарања ваше љубави.

У почетној фази односа, и мушкарци и жене подсвјесно покушавају изгледати боље него што стварно јесу. Вјешто сакривамо своје мане, показујући само најбоље аспекте карактера. Међутим, што је љубав јача, то чешће морате уклонити "маску". Нису сви људи вољни да упознају вољену особу са најгором страном свог "ја", због тога што интерно задржавају своју дистанцу. По правилу, тај страх настаје од људи који нису сигурни у себе, који вјерују да немају ништа за љубав.

Разлог # 8 - Страх од одбијања

Још један страх који је израстао из несигурности или негативних прошлих искустава. Ако човек сумња да су његова осећања обострана, може са свим својим моћима да их сакрије. Забринути због могућег одбијања, мушкарци са овим психолошким проблемом више воле да избегавају љубавне односе. Овај комплекс је прилично озбиљан и дубок, јер се ограничавајући на љубав, човек стиче унутрашњу укоченост и претерани опрез.

Види и: Зашто ме мушкарци не воле. Бесплатни онлине тест.

Љубав је предиван и радостан осјећај. Међутим, не могу сви уживати у њој. Ако мислите да ваш партнер нешто задржава, дајте му времена. Треба да се навикне на своје нове сензације, да их пусти напоље.

Погледајте видео: Suspense: Heart's Desire A Guy Gets Lonely Pearls Are a Nuisance (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send