Психологија

Зашто се мушкарци плаше да се удају? 10 разлога

Pin
Send
Share
Send
Send


Времена када су мушкарци тапацирали прагове девојачких кућа са приједлогом руке и срца одавно су нестали. У модерном друштву, институција брака постепено постаје застарела. Барем тако кажу социолози. Више невољкости да се започне породични однос испољава се код представника јачег пола. Према психолошким и социолошким истраживањима, више од 60% нежења између 30 и више година сматра службену регистрацију односа непотребном формалношћу која се може избјећи. Зашто се мушкарци плаше да се удају и шта је изазвало њихов страх, прочитајте наш чланак.

Види и: Зашто се твој дечко никада не уда за тебе.

Зашто се мушкарци плаше да се удају?

1. Негативни животни примјери

Потрага за нечим се заснива на нашим животним искуствима. На пример, ми сањамо да купимо аутомобил, јер знамо да ће то поједноставити наше животе и уштедети време. Ако ауто који повезујете са несрећама и кваровима, највероватније нећете тражити да купите "пријатеља на четири точка". Слично браку. Ако је човек одрастао у срећној и хармоничној породици, брак ће доминирати листом његових животних вредности. Да је у детињству и младости човек био сведок скандала, увреда и мржње између родитеља, његов породични живот би био повезан са негативним. Чак и ако мушкарац схвати да родитељски примјер није једини начин да се развије брак, он ће се несвјесно плашити да заврши у дјечјој ноћној мори, тиме одгађајући брак.

2. Страх од губитка слободе

За многе људе слобода је синоним за срећу, а брак је синоним за ограничење. Породични живот аутоматски захтева човека одговорности, бриге и пажње. Далеко од сваког члана јачег пола осећа у себи унутрашњу спремност да се одрекне предности нежења у корист духовне породичне среће. Човек може да осети да ће, ожењен, постати зависан од своје жене, и више неће моћи слободно располагати својим временом, новцем и жељама.

3. Страх од грешака

Као и жене, мушкарци нису сањали о "судбини" и "другој половици". Није искључено да ваш партнер не жели да се уда због несигурности, да је упознао свог “само једног”. Као што показују резултати психолошких истраживања, 80% нежења прихвата само брак за велику љубав. И спремни су годинама чекати на састанак са својим идеалом.

4. Страх да престанете да волите

Искуство из прошлог живота диктира образац понашања у садашњости. Ако, према ранијим везама, човек зна да осећања имају својства да нестану, он неће журити у званични брак. Човек се може плашити да ће неко време након почетка породичног живота престати да воли свог изабраног, чиме ће направити фаталну грешку.

5. Страх од одговорности

У нашем друштву, човек се тајно сматра главом породице. То значи да се он мора бринути о свом драгом финансијски и морално. Нису сви представници јачег пола сигурни у свој потенцијал. На пример, човек може да осети да се неће носити са својом новом улогом, разочаравајући свог животног партнера.

6. Досада и домаће тешкоће

За многе људе, брак је повезан са животом и досадом. Тихи породични живот, кућни послови, одмор и планирање одмора - све то чини мушкарце потиштеним. Ако ваш партнер још није спреман да се растане са својом слободом и независношћу, највероватније ће му брак изгледати нешто ужасно.

7. Страх од очинства

Логичан наставак званичне регистрације односа је трудноћа и рођење дјетета. Тако је то прихваћено у нашем друштву и управо такав сценарио је постављен у нашим главама. Ако могуће очинство изазива страх и ужас у човеку, није изненађујуће да управо такве емоције настају приликом спомињања брака.

8. Невољство да буде истина

Добар супруг мора бити веран. 99% жена тако мисли. Са мушког становишта, то значи да ће га брак аутоматски лишити могућности интимних односа са другим женама. Сви знамо о мушкоме полигаму, па смо чак и научили да га оправдамо инстинктом. Али, ако је у овом животном стадијуму број партнера од највеће важности за мушкарца, то значи да он још увијек није спреман за брак.

9. Страх од преваре

У мушким круговима о женској разборитости налазе се легенде. Ужурбани нежења кажу да их жене свих времена желе везати у браку како би заузеле своје новчанике и душу. Постоји категорија мушкараца који вјерују да је брак потребан само женама и само за трговачке сврхе. Живећи са таквим уверењима, човек ће задржати свој брак као пожар.

10. Материјални проблеми

Невољност да се региструје однос није увек званично повезана са психолошким проблемима. Понекад је страх од брака због материјалних потешкоћа. Ако човек не осети финансијску слободу, биће му тешко да одлучи да преузме одговорност за неког другог. То не значи да мушкарац не жели да финансијски улаже у породични живот. Можда жели да изабранику пружи на највишем нивоу, али за сада то не може да приушти.

Види такође: 10 разлога зашто мушкарци не желе да се удају.

Брак је једна од најважнијих животних одлука. И ако човек не жури да се уда, не криви га за све смртне грехе. Можда он разуме своју неспремност за породични живот, чиме штити себе и тебе од емоционалне трауме.

Погледајте видео: Oko sveta za 120 dinara i 1 evro (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send