Деца

Разгледница за 9. мај из пластелина: дечји занати за такмичење

Pin
Send
Share
Send
Send


Разгледница за 9. мај својим рукама може се нацртати с оловкама, бојама, па чак и глином. У овом другом случају добијате тродимензионални цртеж, који можете поносно представити ветерану Великог Домовинског рата. Такав занат од пластелина до 9. маја ће бити разлог да се деци говори о рату. Ова лекција показује корак по корак како направити поклон за Дан победе. У погледу сложености, такав рад одговара категорији школског узраста и може се поднети на конкурс за занатске радове до 9. маја.

Види такође: Разгледница - дечји занати од пластелина до 9. маја.

Да бисте направили разгледницу за дечје занате за Дан победе, припремите:

  • свијетли картон (можете користити ружичасто, као у овом случају, или било коју другу боју);
  • глине црвене, љубичасте, наранџасте, црне, жуте и других боја;
  • чачкалица

Дечја разгледница од пластелина 9. маја, у фазама:

1) Само један сат ће бити потребан да се направи диван поклон за ветерана. Предложена картица се лако изводи, елементи представљени на њој у потпуности одговарају теми Великог одмора. У почетку можете узети у боји картон, чија ће сјајна површина бити савршена позадина за будуће разгледнице. Или (ако не постоји жељена боја или је доступан само сиви картон), позадина се може креирати независно наношењем танког слоја одабране глине на папир.

2) За почетак, нанесите мекани љубичасти пластелин у средину разгледнице. Раширите прсте немарно. Рубови ове тачке морају бити неравни. То ће у будућности показати ефекат зрачења који проистиче из Црвене звезде, који ће постати централни елемент разгледнице. Одмах направите траку Св. Ђорђа. Није потребно користити готове тканине. Овај предмет се такође може обликовати од глине. Довољно је само извући наранџасте и црне комаде у танке нити, а затим их причврстити заједно. Дужина траке Св. Ђорђа може бити једнака висини разгледнице.

3) Масирајте трећину црвене траке у вашим рукама. Притискајте длан на тврду површину, а затим прстима распоредите глину по обиму колача тако да слој буде равномеран. Без скидања колача са даске, исеците звезду од глине. Прво, без притискања, примените скицу, а затим притисните линије теже да бисте направили звезду. Залепите Црвену Звезду - то је главни ред Великог Домовинског рата - у центру љубичасте тачке. Прережите траку Св. Ђорђа. Причврстите два дела на звезду изнад и испод, насумично савијте.

4) Затим употријебите чачкалицу за зубе. Нацртајте уздужним пругама дуж сваког зрака и повуците исте пруге на љубичасти пластелин. Ово ће створити сјајан ефекат који долази из наруџбе. У средишту звијезде, залијепите срп и чекић, главну радничку-сељачку симболику Совјетског Савеза. Направите дугуљасти лист ловора од неколико наранџастих комада пластелина.

5) Залепите грану на дну слике. Направите и увјерљиву олакшицу за чачкање, додајте бодове. Од сјајних пластинских нити формирајте меморијални број 9, залијепите га на врх разгледнице, а ријеч "мај" може се спустити ако вам се тако направљен натпис чини складним.

Погледајте видео: Razglednica iz Cikaga sa BN 9 MART 2019 - Postcard from Chicago March 9 2019 on BN TV (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send