Психологија

5 ствари које треба обавити за 20 година, а да не жалим 30

Pin
Send
Share
Send
Send


Старост од 20 до 30 година сматра се најљепшом: безбрижна младост, минимум дужности, савршено тонирано тијело и без бора. Али, без обзира на величину ове деценије, још увек морате размишљати о будућности. Уосталом, предстоји четрдесета годишњица, а са њом и криза средњих година и анализа протеклих година, да ли је посао исправно изабран, брак или пословни партнер и животни циљеви ... Дакле, период од 19-29 година треба да се живи на такав начин да након тога не би било болно.

Види такође: 10 ствари које треба да знате о мушкарцима.

5 ствари које треба обавити за 20 година, а да не жалим 30

1. Сачувајте исправно. Ова вештина никада неће бити сувишна, јер нико не зна како ће бити ваша судбина. Наравно, када зарадите мало новца, чак је и мали износ тешко одложити, али морате покушати. Често купујемо ствари не због њихове хитне потребе, већ зато што имају посебну понуду и дословно троше последњи новац на непотребну куповину. Да не би упали у ову замку маркетинга, користите технику „30 дана за размишљање“, коју су доказали многи, а то је да себи дате месец дана за размишљање пре куповине ствари. Ако се после овог периода не ослободите мисли о куповини, немојте је одбити. Али врло често долази до схватања да је то била само краткотрајна жеља. Овом методом можете лако да уштедите новац, што значи да се у будућности нећете покајати што сте били тако расипни.

2. Размишљати о свом телу. За двадесет година можете јести све без размишљања о додатним килограмима који се могу одложити на ваше стране: у овом добу, брз метаболизам и тежина готово да се не постижу. Али током година, метаболизам се успорава, а ви се и даље морате отарасити својих лоших навика. Штавише, одлучно и неопозиво. Врло је тешко, па је боље да се ваше тијело тренира на прави начин постепено. Пријавите се у теретану, започните јутро са свјежим воћним соком, једите више поврћа. А ви грешите, мислећи да алкохол викендом у великим количинама не утиче на тело и нередовно чисти зубе на њиховом стању. Чак и када се то одражава, имаћете непријатан састанак са гастроентерологом и стоматологом, као и тестирање, многи од њих су прилично болни и скупи. Зато је данас боље да се бринете о свом здрављу. Исто важи и за пушење, игноришући заштиту од сунца и добар сан. Пазите на себе!

3. Напустити односе ради односа. Ово је уобичајена грешка старије генерације - изградити односе са особом само из разлога што сте га познавали дуго или сте финансијски повезани. Само схватите да таква унија неће донети ништа добро, и то не само вама, већ и вашем партнеру. Да, усамљеност није најбољи осећај, поготово када сви о томе причају, али живот са особом с којом се не осјећате слободно и сретно је такођер погрешна, јер се вријеме проведено на таквом односу не може вратити. Не плашите се раздвајања због страха од усамљености - усамљени живот може бити и леп ако сте слободни и независни.

4. Путовање. Сада је право време за ово, јер нисте везани за посао и породицу. Штавише, у вашим годинама то можете учинити сами, сваки пут сусрећући нове људе и стичући нове везе. Како старите, не можете си то приуштити, чак ни са довољно новца - породица ће диктирати њене услове.

5. Размишљање о каријери. Многи, пре него што пронађу своје звање, покушавају да се искушају у различитим областима. Ово је веома добро, јер је то једини начин да сазнате шта је заиста интересантно за вас, како бисте касније усмерили своју енергију у правом смеру да бисте постигли висину на професионалан начин. Уосталом, почети све од чисте плоче у тридесет или четрдесет година је много теже, јер ће, највјероватније, до тог времена имати дјецу с којом не можете сами тражити - потребна им је финанцијска стабилност и повјерење у будућност. И, можда, управо у овом добу сумња и жаљење због година које су бесциљно провели, доћи ће вам кад не бисте могли зграбити свој сан за реп.

Дакле, ако имате 20 година, покушајте да нађете времена за себе прије свог тридесетог рођендана. Постаните егоист. Фокусирајте се на своје циљеве. Волите себе и не губите тренутак када можете што год желите. Можда ће бити прекасно.

Погледајте видео: DELETING MY CHANNEL AT 50 MILLION. (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send