Деца

Пепа Свињетина од пластелина уради сам: лекција корак по корак са фотографијама

Pin
Send
Share
Send
Send


Цртани филм о слаткој свињи Пеппи освојио је срца бројне деце. И то не чуди, јер свака серија цртаних филмова није само смијешна, већ и поучна прича, која говори о правом пријатељству, поштовању стараца и бризи за млађе. Због тога смо одлучили да на данашњој лекцији покажемо фотографије корак-по-корак како да од Пљепина калупиш Пеппуову свињу. Сигурни смо да ће дијете бити врло сретно што ће створити такав цртани лик својим властитим рукама.

Види такође: Коњ од пластелина, божићни занати својим рукама.

Материјали и алати за израду Пеппине свиње из пластелина:

  • дјечја боја глине;
  • пластични нож;
  • мултипле стацк;
  • две чачкалице.

Како направити Пеппу свињу из пластелина, лекцију са постепеним фотографијама

1) Прво направите Пеппину главу. Да бисте то урадили, исеците мали комадић ружичасте пластелинске шипке, гњечите је у дланове и обликујте куглицу. Затим, морате извући лопту да формирате широку свињску свитак.

2) Сада из црвене масе створите свињску хаљину. Ставимо чачкалицу у средину празног мјеста (можете користити и шибице, ражањ или комад жице) и причврстити главу на врх.

3) На привлачном лицу уз помоћ округлих наслаганих типова направимо два удубљења за мале очи. Затим ваљемо неколико куглица из тамно розе пластелина и залијепимо их у средини рупица. Раширите им свежњеве.

4) Исте акције изводимо са белим и црним куглицама. Очи су спремне. Стварање њушке завршавамо тако што правимо два мини-јама у центру.

5) На врху лијепимо пар ружичастих ушију. Израда жљебова за чачкалицу за поуздано причвршћивање. Такође из тамно розе масе стварају руменило на образима свиње.

6) Сљедећа фаза - стварање ногу и ручица. Обрађује облик танких кобасица. Али, да бисте направили ноге, поред ружичастог пластелина, требаће вам и чачкалица за зубе. Сломимо чачкалицу на два дијела и на њу нанесемо танки слој глине.

7) Након тога из црног пластелина уваљамо минијатурне овалне ципеле, правимо рупе у њима и фиксирамо ноге у рупе.

8) Причврстите све делове на базу.

9) Залепите ружичасти реп на задњу страну хаљине.

10) Да би рукотворина изгледала потпуније, додајте јој сладолед. Вафлни конус је слеп од светло смеђег тона масе. Али ми креирамо сладоледне куглице из било које омиљене нијансе пластелина.

Погледајте видео: Microsoft Office Word. Korak po Korak - Copy&Paste, Rad sa Slikama i ubacivanje TextBox-a (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send