Лепота и здравље

Како јести и изгубити тежину у складу са биолошким сатом

Pin
Send
Share
Send
Send


Како јести по сату да изгубите тежину? Желите ли да знате како би вам требао изгледати дневни режим како бисте у потпуности поштовали биолошки сат? Онда сазнајте шта вам је природа написала. Ове информације се могу ставити у службу и јести тако да се осјећате добро и не добијате или, ако је потребно, губите тежину.

Како биолошки сат сваког од нас? Талас енергије "путује" током дана у нашем телу, од органа до органа. Важно је знати у ком тренутку је врхунац енергије пао на сваку од њих. Такође морате да знате које акције треба предузети да бисте живели у хармонији са природним сатом вашег тела.

Погледајте и: Како да изгубите тежину.

Како јести по сату да изгубите тежину?

5.00 - 7.00

Енергетски максимум је концентрисан у дебелом цреву. Ово је добар тренутак за пражњење. Ако имате констипацију, покушајте рано устати, око 6.00-6.30 ујутро. Постоји велика вероватноћа да ћете моћи без проблема ићи у тоалет.

7.00-9.00

Време максималне активности желуца. Није случајно да нутриционисти кажу да је потребно доручковати и пре него што напустите дом на посао, а не да пресретнете нешто што већ постоји. Током ових сати, све што једете је пробављено, тако да можете приуштити неке гастрономске ексцесе ако се ограничите остатак времена.

9.00-11.00

Енергија је у панкреасу. У овом тренутку, можете приуштити слатку грицкалицу. Количина ослобођеног инсулина биће довољна за варење и сагоревање такве деликатесе.

11.00-13.00

Најделотворније срце. Током овог периода, ако желите, достигнете врхунац оптерећења у физичком и менталном раду. Ако постоји могућност, у овом тренутку је добро вежбати, кретати се. Важно је запамтити да је немогуће оптерећивати тијело тешким радом између 7 и 9 сати и између 23 и 1 сат. Ово је време када срце ради на малим брзинама, и током тих сати често долази до срчаног удара.

13.00-15.00

Максимална активност танког црева. Он је одговоран за одвајање корисних и бескорисних хранљивих материја у храни која је раније јела. Што је вече ближе, процес постаје спорији, тром и ноћу нестаје. Због тога, ако вечерате вечеру, пробудит ћете се ујутро без наговјештаја енергије, с осјећајем пуног желуца.

15.00-17.00

Врх у мокраћној бешици. Ако често идете у тоалет у такво доба дана, то може значити да је ваша бешика слаба. Да бисте је ојачали, морате почети да се ангажујете или подузимате друге мјере.

17.00-19.00

Максимална активност бубрега. Ово је други у "љествицама" најбоље вријеме за тренирање.

19.00-21.00

Максимална циркулацијска активност. Ако се у том тренутку осјећате хладно (ако сте топло обучени и ако сте у топлој соби), то може указивати на проблеме с циркулацијом крви. Онда треба да се позабавите овим проблемом. Поред тога, у региону од 21 сат, желудац престаје да производи пробавне сокове. Све што једете у овом тренутку, остат ће у њему до јутра - извлачити закључке.

21.00-23.00

Максимална активност пет органа: срца, плућа, панкреаса, јетре и бубрега. Ово је време за пуњење интерне "батерије" следећег дана. Током овог периода, органи дистрибуирају акумулирану енергију другим деловима тела. Из тог разлога, током ових сати је вредно обезбедити вашем телу највећу могућу релаксацију. Пажња: ако останете активни у овом временском периоду, ваше тело ће вероватно аутоматски „преуредити“ биолошки сат. Заједно са њима, реорганизира се рад свих осталих органа. Али, ако је ваш животни стил неправилан и када идете у кревет у различито време, ваше тело ће бити ослабљено са енергетске тачке гледишта. Сваког дана ваше тело ће радити све горе и горе.

23.00-1.00

Максимална активност жучне кесе.

1.00-3.00

Максимална енергетска активност јетре. У овом тренутку, она покушава да рециклира све што сте јели увече. Ако се унесе пристојан део нездраве хране, можете бити сигурни да вечерас нећете спавати или ћете се ујутро пробудити потпуно сломљени.

3.00-5.00

Максимална активност плућа. У овом тренутку, особа се може врло лако пробудити, што је понекад потребно и веома корисно.

Погледајте видео: как пить воду до еды, чтобы похудеть и лечение простатита, панкреатита, гастрита, артроза не начать! (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send