Дивинатион

Како сами шивати шешир од плетенина? Мастер класа са фотографијама и узорцима

Pin
Send
Share
Send
Send


Идеална верзија омладинске фризуре је плетена капа-чарапа. Његова база покрива главу, а врх кокетно виси у неколико прегиба: заправо, због овог благо спуштеног погледа, капа је названа прстом.

Овај модел је добар и добро одговара и девојкама са кратком фризуром, и романтичним младим дамама са дугом косом. Дакле, потребно је шивати! У овој мајсторској класи ћемо испричати корак по корак фотографије и обрасце како да се из плетенице зашије плетена чарапа.

Види такође: Хаљина за дјевојчице на матури са властитим рукама. Мастер класа са фотографијама корак по корак.

Коју тканину шијеш чарапу?

Сада су у продавницама тканина представљени невероватно велики избор плетива. Али нису сви од њих погодни за шивање еластичне капице! Идеална опција је тканина звана рибана (памук са благим додатком еластана), који се обично користи за лисице и вратне линије. Рибана - је, заправо, гумица са 1 на 1 са малим браздама. Добро се протеже, задржава свој облик и враћа се на своје мјесто, тако да је управо ова тканина кориштена у овој мајсторској класи за шивање шешира.

Ако немате толико рибана у залихи (на крају крајева, капа је двострука, тако да ће тканина на њу пуно узети), узмите ногу за растезање без гомиле или чврсте блокаде. Али у оба случаја, и даље ће бити неопходно „ојачати“ базу капе са рибаном - шивати „појас“ из њега, што ће помоћи да се капа не растегне и добро задржи свој облик.

Узорак плетена капа "чарапа"

Узорак ове капице се поставља на један стандардни А4 лист. Одштампајте и изрежите контуре делова. На шаблону се налазе поклопци и преклоп је означен - страна коју треба причврстити на савијену рибану како би се изрезала једна половина капице. Требат ће вам четири такве половице, јер ће се покривала за главу - двоструко.

Да бисте шивали чарапу, требаће вам:

  • Рибана протеза било које боје - 0.5 м
  • Маказе
  • Нити на тон тканине
  • Таилор пинс
  • Машина за шивење са плетеним шавом

Како шивати плетену капу? Опис посла:

1) Причврстите узорак на тканину, причврстите га шрафовима за кројење и изрежите детаљ капице. Исто тако, изрежите још 3 елемента капе тако да заједно чине 4.

2) Сада је потребно пресавити поклопце у паровима да би се завршило са две половине производа. Нанесите један детаљ на други тако да је овај “сендвич” окренут лицем надоле, а унутрашњост је видљива изнутра. Затим преклопите двоструки део изнутра (вертикални преклоп) и закачите зарез горње рупе помоћу игала. Урадите исто са другим паром детаља капе.

3) Ушити жљебове на оба дијела поклопца шавом за трикотажу (у облику зуба). Плетени бод је довољно јак и посебно прилагођен за истезање тканина: након тога не морате додатно обрађивати рубове тканине.

4) Проширите оба дела капице и ставите их један на други са унутрашњим странама. Закачите тканину по ободу капице (осим доње линије) са пиновима.

5) Везите ову линију користећи исти плетени бод. Са доњих страна поклопца немојте завршити до краја линије од 3 цм тако да се поклопац може касније искључити.

6) Нежно уклоните поклопац, омотавши само један горњи слој тканине преко врха. Замотајте два слоја тканине унутра, умотајте дубље у капу, тако да се не ометају, и зашите доњу ивицу два спољна слоја заједно. Окрените поклопац на предњој страни: једна половина поклопца је потпуно спремна (доња ивица је уредно зашивена и шав је скривен унутра), а друга половина је исто.

7) Одвијте поклопац, омотавши његов доњи слој преко врха, а затим га поравнајте са горњим слојем. Уклоните поклопац, расцјепите доње дијелове бочних шавова и отстроцхите шавове, шивећи их на стражњу половину шавова капице до 2 цм.

Погледајте видео: Turning trash into toys for learning. Arvind Gupta (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send