Психологија

10 фраза које ће сачувати и побољшати ваш однос

Pin
Send
Share
Send
Send


Сви знају изреку да "ријеч није врабац: она ће излетјети - нећете је ухватити." Тако је. Ријеч може повриједити, ријеч може подржати. И колико често увредимо драге и блиске људе са нашим изјавама? Врло често. Али проналажење праве речи за промену је веома тешко. Али можете покушати. Постоје речи и фразе које могу спасити однос или брак много брже и боље од низа сложених акција.

Види такође: Да ли је ваш однос јак? Псицхологицал тест онлине.

Изрази који чувају и побољшавају ваш однос

  1. Поштујем вас. Хвала вам. Многи имају тенденцију да се фокусирају на грешке и недостатке друге половине, стално јој указујући. Ово је велика грешка. Боље је ћутати када особа направи грешку, али да изрази захвалност за његову помоћ и подршку, он би желио да буде још бољи. Уосталом, када особа зна да његова дјела одушевљавају вољену особу, жељет ће их понављати. Међутим, веома је важно навести зашто сте му захвални, на пример: „Захвалан сам вам што сте помогли нашој деци са лекцијама када сам била болесна“ или „Разумем да морате много да радите да бисте осигурали нашу породицу“ . Једном ријечју, усредоточите се на позитивне акције своје вољене особе.
  2. Тако смо добри заједно. Ако рад и дјеца потпуно апсорбирају сво ваше вријеме, највјеројатније ћете ријетко бити сами са својом вољеном особом. Међутим, без тога ни на који начин, иначе би се савез могао сломити на броду названом "Живот", препун брига и невоља. Али постоји идеалан начин да се одржи искра у вези - то је само бити увек заједно. Нека имате посебан ритуал, на пример, вечерњу шетњу са децом, где идете са својом целом породицом и играте снежне лопте, возите се низ брдо и само се забавите. Након што су дјеца положена, подсјетите их на вечерње уживање: "Како је било лијепо за нас двоје данас", сигурно након такве успомене вечер више неће бити слаба.
  3. Жао ми је. Многи парови не кажу једни другима ову једноставну и веома обимну ријеч. Ако повриједите партнера, сазнајте да ли је то тако. Реч "жао" показује понизност, искреност и рањивост, особине које су кључне за емоционалну интимност.
  4. Хајде да разговарамо о томе где смо били у криву и све поправимо ради наше љубави. Да ли се настављате дурити или дуго ћутите након свађе? Уместо пасивно-агресивног става, боље је користити горе наведену фразу. Уз њену помоћ, показат ћете да сте спремни радити на тренутној ситуацији и кренути напријед што је прије могуће. Такође је важно показати да сте спремни да увек опростите и решите проблем, јер сте тим.
  5. Волим те због онога што јеси. Главна ствар је искрено рећи ову фразу. Ваш партнер може бити узнемирен, разочаран или увријеђен, патити у тишини или бити огорчен силом и главом, али ове ријечи ће олакшати притисак који надвија над њим. На крају крајева, он зна да га прихватате као таквог, шта је он, да га волите због онога што он јесте, ви га цените за његове карактерне особине. То ће повећати његово самопоштовање и учинити да се он осећа ближе вама.
  6. Волим те Ово је врло једноставна фраза коју многи од нас заборављају да кажу нашој другој половини. Кажемо то само у посебним приликама - рођендан, годишњица, годишњица брака или друго славље. Али ове речи треба да се изговарају сваки пут и без разлога. Знајући да волите смирује и чини нас бољим.
  7. Поносан сам на тебе. Када ваш партнер постигне одличне резултате у нечему, реците му колико сте поносни на њега. Учинит ће да се он осјећа вољеним и важним за вас. За самопоштовање не постоји ништа важније од тога да се зна колико партнер поштује, цијени и диви се партнеру у другој половини.
  8. Остаћу са тобом увек. Ово је један од најлакших начина да изразите своју наклоност према партнеру и вашој вези. Присјећајући се ваше сродне душе да сте на његовој страни, поготово у тешким и тешким раздобљима за њега, ојачајте своју везу и учините да се осјећа сигурније у вашој вези.
  9. Желим те. Многи парови се жале да им недостаје страст у односима, али се из неког разлога стиде да изразе своју жељу једни за друге. Важно је да ваш партнер зна како вас привлачи.
  10. Све ћемо решити. Ова понуда је гаранција да је ваш партнер сигуран, јер сте спремни да поделите све тешкоће на пола. Не ради се о томе да постанеш особа за онога ко одлучује о грешкама које чини, као што је губитак игре на срећу. Не и не опет. Помоћи ћете му у тешкој ситуацији, али не у оној у коју је намјерно упао.

Погледајте и: 3 једноставна начина да вратите чаролију вашег брака.

Све ове фразе имају магичне особине, али под једним условом да се изговарају душом. Ако искрено желите да будете заједно, онда треба да мерите не само своје поступке у односу на другу половину, већ и сваку реч коју изговарате.

Погледајте видео: Stress, Portrait of a Killer - Full Documentary 2008 (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send