Лепота и здравље

Двострука француска плетеница са стране за дугу косу: лекција са фотографијом

Pin
Send
Share
Send
Send


Дуга коса је одлична база за разне фризуре и тке. Можете направити једноставне или волуметријске плетенице од дебелог крпа, заједно их исећи или их фиксирати одвојено. Варијације елегантних фризура безбројне, на примјер, двострука француска плетеница на својој страни за дугу косу. У овој лекцији са корак-по-корак фотографијама, научит ћете како плеткати два различита ткања, комбинирајући их у једну плетеницу, смјештену на једној страни.

Види такође: Како ткати француску плетеницу (фото и видео).

Да бисте на своју страну исплели француску плетеницу, требаће вам:

  • Хаирбрусх
  • Силиконске гумене траке (2 ком.)
  • Танки клинови за причвршћивање отворених ивица
  • Лак
  • Додаци за косу

Лекција "Двострука француска плетеница са стране за дугу косу":

1) Пре него што почнете да ткате, коса мора бити пажљиво чешљана, јер свака врста забуне спречава вас да чак и зграбите и уништите косу. Није пожељно да се коса прије ткања свјеже опере, у овом случају ће бити много за гурање. Да би се праменови учинили још послушнијим, руке се могу премазати маслиновим уљем прије ткања.

Горњи део косе треба чешљати на страну, тј. у правцу у којем ће се слина послати. Одвојено подручје за прво ткање. Ако је прасак кратак, потребно је одвојити ред од длаке (ширине 2-3 цм) који расте одмах иза линије праска.

2) Прво ткање личи на уобичајену троструку плетеницу, па тако, раздвајајући мали дио од зоне лијевог храма, подијелите је на 3 нити.
Поставите прву цједилу лијево изнад централног дијела, а затим спустите крајњи десни дио (или бр. 3) преко ове траке.

3) Следеће везивање се врши узимањем косе са подручја шишки. Да бисте то урадили, лева прамен се преноси у центар, а на десној страни, додајте малу количину косе.
Даља везивања се понављају. Потребно је пратити ниво дужине додатно испреплетене длаке - ако плетеницу ставите на мању удаљеност него у претходном везивању, плетеница ће се „одбити“. А ако се дужина увелике повећа, онда ће ткање одмах "склизнути" у потиљак. Дужина испреплетене длаке са сваком фазом треба да се повећа за око 1 цм, а само подручје десног храма је уткано тако да се коса помера надоле.

4) Када је плетеница плетена приближно испод линије уха, фиксирајте ткање са танком еластичном траком.
У следећем кораку преузмите ткање велике плетенице, која се ствара везивањем четири дијела. Принцип овог ткања је следећи - ако бројеве означимо од дна до врха, први прамен лежи на врху другог, а последњи (четврти) се скида десном руком са дна трећег дела косе. Даље, два праменова који су се налазила у центру, испреплетали су се једни с другима (десна обала пада с лијеве стране). Као резултат тога, прамен бр. 1 постаје трећи, бр. 2 се прво поставља, број 3 заузима четврту позицију, а број 4 постаје други.

Прво раздвојите мали прамен косе на левој страни, затим га поделите на четири дела и почните да везујете како је горе описано. У другом везу морате додати длаку од дна до дијела косе, што се сматра бројем 1.

5) Када почнете да окрећете крајњи десни део, онда је потребно додати косу са горње раздвајања у њу.
Након 2-3 везивања плетеница треба бити пахуљаста. Да бисте то урадили, повуците прстима ивицу плетенице од врха, косу треба извући само неколико центиметара.

6) Када су скокови завршени и ткање доспјело на десну страну главе, потребно је прво ткати плетеницу у четверокраку плетеницу.

7) Следеће, везови се понављају на исти начин. Закључајте плетеницу на жељену висину.

8) Развијте плетеницу кроз ткање.

9) За причвршћивање плетенице у волуминозном облику - стисните растегнуту косу укосницама и причврстите је лаком. Шипке се могу уклонити када се лак осуши.
Дроп-довн ткање је такођер нужно направити ажур и посути лаком.

10) У последњој фази, украсите косу цвећем, каменчићима или другим елементима. Покушајте да поделите цвеће на ражњу на истој удаљености.

Погледајте и: Како исплести плетеницу, корак по корак са фотографијама.
Француски плетеница, плетена на својој страни, за дугу косу ће одговарати готово сваком свечаном догађају, као и украсити вашу слику у свакодневном животу.

Погледајте видео: Zito pletenica (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send